Originalni kineski recept za POHOVANI SLADOLED: Okolo TOPAO, unutra HLADAN, u Kini se jede zimi, prefinjenog ukusa

Lana Vidović Vesti 25.01.2022 15:00 0

Ovu hrskavu kombinaciju sa preukusnim kremastim sladoledom obožavaju sladokusci širom sveta

Originalni kineski recept za POHOVANI SLADOLED: Okolo TOPAO, unutra HLADAN, u Kini se jede zimi, prefinjenog ukusa

Shutterstock

 

Pohovani sladoled je prekriven krskavim testom i premazom jer se prži u vrelom ulju, a testo i premaz će zaštititi njegovu strukturu koja je hladna i osvežavajuća. Ovo je ukusna kombinacija krema, hrskavog preliva i osvežavajućeg slatkog ukusa koji obožavaju sladokusci širom sveta!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Neki kažu da je pohovani sladoled prvi put predstavljen tokom 19. veka na svetskom sajmu u Čikagu, dok se drugi kunu da je poslastica došla iz Kine i da su nam zapravo kineski kuvari otrikili ovu slatku đakoniji i prušitili užitak našim čulima.

Ovaj put vam dajemo originalni kineski recept za pohovani sladoled:

Tajna pohovanog sladoleda je u stvaranju guste prevlake preko samog smrznutog sladoleda, tako da ona može da se isprži i postane tvrda. Ovo se ne postiže samo uz žitarice i kokos, već uz belance i još nekoliko tajni starih kineskih kuvara.

Potrebni sastojci:

1l sladoleda od vanile (kupovnog ili pravljenog)

2 šolje zgnječenih kukuruznih pahuljica
1 šolja kokosa u prahu
4 kašičice mlevenog cimeta
3 belanca
2 kašike šećera
Med ili čokoladni preliv (topljena čokolada) 

Način pripreme:

- Već pripremljene kugle sladoleda lepo formirajte u loptast oblik i stavite ih u zamrzivač da se u potpunosti stegnu.
- U jednoj posudi izmešajte praškaste sastojke: kukuruzne pahuljice, kokos u prahu i mleveni cimet.
- Zatim, smrznute kuglice sladoleda izvadite iz frižidera, uvaljajte dobro u smesu od mrvica, zatim ih vratite u pleh i ponovo zamrznite na 30 minuta.

- Dok je sladoled u zamrzivaču, u posebnu činiju ubacite tri belanceta i razmutite ih viljuškom.

- Kuglice uvaljajte u belanca a zatim ponovo u praškastu smesu, vrativši u zamrzivač na dodatnih sat vremena.

- U šerpi sa debljim dnom zagrejte ulje i spustite kugle sladoleda, pohujte ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. A za ovakvu boju i celokupno prženje potrebno je desetak sekundi. Vodite računa da ne preterate sa prženjem jer će se tako raspasti kugle.

Izvadite ih na tanjir i prelijte topljenom čokoladom ili medom.

 

img
16. 04. 2025 22:54

POŽAR U FABRICI Vatrogasci na terenu

img
16. 04. 2025 22:25

NATO ORUŽJE GORI KAO BAKLJA Žestoko na frontu! (VIDEO)

img
17. 04. 2025 01:30

SKANDAL! Sofija i Terza u novoj svađi oko njihovog odnosa, sevaju varnice, Sanja odlepila zbog pogleda Marka i Janićijevićeve, pa BEZ BLAMA poručila: Moj momak je poželjan, jasno mi je... (VIDEO)

img
17. 04. 2025 00:44

PROGUTALA SVE UVREDE! Šuškanja o poljupcu Terze i Aneli sve jača, Stanić je urnisao, a onda ih je oboje Bebica DOKUSURIO: Ona je plakala sa Milicom, a tebi kad deca budu nosila tvoje prezime JAVI MI SE! (VIDEO)

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
12. 04. 2025 07:50

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

img
16. 04. 2025 22:00

Na današnji dan, 17. april

img
04. 04. 2025 14:20

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

img
17. 04. 2025 00:29

SVE CRNO NA BELO! Uroš otvorio sve karte o odnosu Ivana Koke i Aneli Ahmić, Đedović dolio ulje na vatru, pa izneo svoj sud (VIDEO)

img
14. 04. 2025 08:58

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

img
16. 04. 2025 21:48

Prebolela Tonija! Dragana Mirković javno poručila: ''Neka čuje, neka mu se plače''!

img
17. 04. 2025 01:06

KARIĆ 'UTERAO' GOL: Njegov izbor omiljene osobe napravio CIRKUS u kući, Lepi Mića misli da su Gastoz i Anđela na silu u vezu (VIDEO)

Komentari (0)