Pohovani sladoled je prekriven krskavim testom i premazom jer se prži u vrelom ulju, a testo i premaz će zaštititi njegovu strukturu koja je hladna i osvežavajuća. Ovo je ukusna kombinacija krema, hrskavog preliva i osvežavajućeg slatkog ukusa koji obožavaju sladokusci širom sveta!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Neki kažu da je pohovani sladoled prvi put predstavljen tokom 19. veka na svetskom sajmu u Čikagu, dok se drugi kunu da je poslastica došla iz Kine i da su nam zapravo kineski kuvari otrikili ovu slatku đakoniji i prušitili užitak našim čulima.
Ovaj put vam dajemo originalni kineski recept za pohovani sladoled:
Tajna pohovanog sladoleda je u stvaranju guste prevlake preko samog smrznutog sladoleda, tako da ona može da se isprži i postane tvrda. Ovo se ne postiže samo uz žitarice i kokos, već uz belance i još nekoliko tajni starih kineskih kuvara.
Potrebni sastojci:
1l sladoleda od vanile (kupovnog ili pravljenog)
1 šolja kokosa u prahu
4 kašičice mlevenog cimeta
3 belanca
2 kašike šećera
Med ili čokoladni preliv (topljena čokolada)
Način pripreme:
- Već pripremljene kugle sladoleda lepo formirajte u loptast oblik i stavite ih u zamrzivač da se u potpunosti stegnu.
- U jednoj posudi izmešajte praškaste sastojke: kukuruzne pahuljice, kokos u prahu i mleveni cimet.
- Zatim, smrznute kuglice sladoleda izvadite iz frižidera, uvaljajte dobro u smesu od mrvica, zatim ih vratite u pleh i ponovo zamrznite na 30 minuta.
- Dok je sladoled u zamrzivaču, u posebnu činiju ubacite tri belanceta i razmutite ih viljuškom.
- Kuglice uvaljajte u belanca a zatim ponovo u praškastu smesu, vrativši u zamrzivač na dodatnih sat vremena.
- U šerpi sa debljim dnom zagrejte ulje i spustite kugle sladoleda, pohujte ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. A za ovakvu boju i celokupno prženje potrebno je desetak sekundi. Vodite računa da ne preterate sa prženjem jer će se tako raspasti kugle.
Izvadite ih na tanjir i prelijte topljenom čokoladom ili medom.

POŽAR U FABRICI Vatrogasci na terenu

NATO ORUŽJE GORI KAO BAKLJA Žestoko na frontu! (VIDEO)
SKANDAL! Sofija i Terza u novoj svađi oko njihovog odnosa, sevaju varnice, Sanja odlepila zbog pogleda Marka i Janićijevićeve, pa BEZ BLAMA poručila: Moj momak je poželjan, jasno mi je... (VIDEO)
PROGUTALA SVE UVREDE! Šuškanja o poljupcu Terze i Aneli sve jača, Stanić je urnisao, a onda ih je oboje Bebica DOKUSURIO: Ona je plakala sa Milicom, a tebi kad deca budu nosila tvoje prezime JAVI MI SE! (VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Na današnji dan, 17. april

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju
SVE CRNO NA BELO! Uroš otvorio sve karte o odnosu Ivana Koke i Aneli Ahmić, Đedović dolio ulje na vatru, pa izneo svoj sud (VIDEO)

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)
