Pohovani sladoled je prekriven krskavim testom i premazom jer se prži u vrelom ulju, a testo i premaz će zaštititi njegovu strukturu koja je hladna i osvežavajuća. Ovo je ukusna kombinacija krema, hrskavog preliva i osvežavajućeg slatkog ukusa koji obožavaju sladokusci širom sveta!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Neki kažu da je pohovani sladoled prvi put predstavljen tokom 19. veka na svetskom sajmu u Čikagu, dok se drugi kunu da je poslastica došla iz Kine i da su nam zapravo kineski kuvari otrikili ovu slatku đakoniji i prušitili užitak našim čulima.
Ovaj put vam dajemo originalni kineski recept za pohovani sladoled:
Tajna pohovanog sladoleda je u stvaranju guste prevlake preko samog smrznutog sladoleda, tako da ona može da se isprži i postane tvrda. Ovo se ne postiže samo uz žitarice i kokos, već uz belance i još nekoliko tajni starih kineskih kuvara.
Potrebni sastojci:
1l sladoleda od vanile (kupovnog ili pravljenog)
1 šolja kokosa u prahu
4 kašičice mlevenog cimeta
3 belanca
2 kašike šećera
Med ili čokoladni preliv (topljena čokolada)
Način pripreme:
- Već pripremljene kugle sladoleda lepo formirajte u loptast oblik i stavite ih u zamrzivač da se u potpunosti stegnu.
- U jednoj posudi izmešajte praškaste sastojke: kukuruzne pahuljice, kokos u prahu i mleveni cimet.
- Zatim, smrznute kuglice sladoleda izvadite iz frižidera, uvaljajte dobro u smesu od mrvica, zatim ih vratite u pleh i ponovo zamrznite na 30 minuta.
- Dok je sladoled u zamrzivaču, u posebnu činiju ubacite tri belanceta i razmutite ih viljuškom.
- Kuglice uvaljajte u belanca a zatim ponovo u praškastu smesu, vrativši u zamrzivač na dodatnih sat vremena.
- U šerpi sa debljim dnom zagrejte ulje i spustite kugle sladoleda, pohujte ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. A za ovakvu boju i celokupno prženje potrebno je desetak sekundi. Vodite računa da ne preterate sa prženjem jer će se tako raspasti kugle.
Izvadite ih na tanjir i prelijte topljenom čokoladom ili medom.