Obratite pažnju: Ova četiri znaka pokazuju da vaša mašina za veš ne radi dobro

Olja Jelić Vesti 19.04.2024 08:12 0

U proseku jedna četvoročlana porodica koristi mašinu za veš između osam i deset puta sedmično. Međutim, mašina mora i da se čisti

veš mašina

Shutterstock

Novo istraživanje marke kućnih aparata AEG otkrilo je da gotovo dve od tri osobe ne čiste svoju mašinu onoliko često koliko je preporučeno, a jedna od pet nikada to ne čini.

Stručnjak za proizvode u AEG-u, Majkl Forbs otkriva koliko se mašina treba prati kako bi bila u što boljem stanju.

"Pranje treba obaviti najmanje jednom mesečno kako bi se stroj održao u najboljem mogućem stanju i osiguralo da odeća izađe u najboljem izdanju", rekao je.

Majkl je podelio četiri znaka na koje vlasnici moraju da obrate pažnju i šta da učinite ako ih uočite.

Neprijatni mirisi

Jak miris nalik na pokvarena jaja pokazatelj je nakupljanja bakterija unutar mašine, što može da dovede do rasta plesni. Ako vam iz mašine izađe mokar veš ili sa mirisom po plesni, to je takođe pokazatelj da je treba da se očisti filter mašine.

Crni tragovi na vratima od mašine

Crni, sluzavi ostaci ukazuju na prisutnost crne plesni koja se može nakupiti i preneti na vaš veš. Gumeni delovi na vratima posebno su skloni tome jer ostaci vode i sapuna mogu uzrokovati rast bakterija.

Ostaci deterdženta

Normalno je da u ladici ostane malo preostalog deterdženta, bilo da se radi o tečnom ili praškastom deterdžentu, ali s vremenom se to može nakupiti uzrokujući rast plesni.

Kredaste naslage u bubnju

Praškaste bele naslage u bubnju mašine ukazuju na nakupljanje kamenca. Ne samo da to može oštetiti samu mašinu, već i vašu odeću.

BONUS VIDEO:

 

@najzena.rs Zašto su sve češći brakovi gde su muškarci mlađi, a žene starije? #najzena #zena #ljubav #brak #muskozenskiodnosi #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading