Oterajte moljce uz proverene trikove: Pobeći će iz vaše kuće i nikada se više neće vratiti!

Vesti 17.04.2024 16:14 0

Moljci su veliki problem, bilo da se pojave u kuhinji ili ormarima sa odećom. Evo kako ćete ih oterati zauvek.

moljci

Shutterstock

Mogu da vam upropaste hranu u ormarićima u kuhinji, ili da naprave rupe u odeći, pa jedino preostaje da je bacite. Ali, imamo proverene trikove koji će ih oterati iako borba sa moljcima nekada deluje beznadežno.

Prvo sve očistite

Izvadite i pregledajte sve iz kuhinjskih ormarića. Bacite pakovanja koja imaju rupice, jer su se moljci tamo već nastanili. Obavezno pogledajte ispod poklopaca tegli. Posle toga police prebrišite mešavinom od jednakih količina sirćeta i vode.

Odeća u ormaru

Ako na odeći primetite rupice, to znači da imate moljce. Sve izvadite, odeću sa rupicama bacite, a ostalu operite u mašini. I police u ormaru prebrišite mešavinom sirćeta i vode pre nego što vratite odeću.

moljci

Shutterstock

 

Odbija ih miris lovora

Lovorov list je odličan za teranje moljaca. Njegov miris će ih sprečiti da uđu u ormar ako stavite po list na svaku policu. A oteraće ih ako su se već nastanili u vašem ormaru.

Upotrebite eterična ulja

Moljci ne podnose miris lavande, kedra i citrusa. Stavite kap jednog od ova tri eterična ulja na komadić vate, pa nju ubacite u ormar. Moljci će pobeći.

Napravite sprej od lavande

Pomešajte jednu kašiku alkohola, 30 kapi esencijalnog ulja lavande i 100 ml destilovane vode. Uradite to u boci s raspršivačem. Protresite pre upotrebe i poprskajte police u ormaru. Kada se osuši, vratite odeću.

Komentari (0)
Loading