Verovatno vam se dešavalo da krofne ili upiju previše ulja ili ne budu dovoljno sočne i hrskave. Očigledno je da imate neki propust u pripremi, a danas vam otkrivamo pet koraka koje, ukoliko do detalja ispoštujete, nema nikakve bojazni da krofne ne ispadnu baš kao iz najbolje pekare.
Savršena krofna je lagana, mekana i ima hrskavu koru. Testo treba da bude mekano i ne previše slatko, a evo i kako da postignete da vam one postanu upravo takve.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
1. Sastojci na sobnoj temperaturi
Ukoliko pripremate krofne u kuhinji, svi sastojci trebalo bi da budu na sobnoj temperaturi. Vodite se time kada rešite da pripremate krofne, pa na vreme izvadite sve sastojke iz frižidera kako bi se delimično ugrejali i omogućili vam lakšu pripremu.
2. Testo mora da se udvostruči
Profesionalni pekari kažu da je tajna u tome da testo za krofne pripremite uveče i potom ga za prvo narastanje držite u frižideru. Tako će sporije, ali duže narastati, što će omogućiti da se ukus mnogo bolje razvije. Testo mora da se udvostruči, a ukoliko se to nije dogodilo, ostavite ga još. Ako se uopšte ne udvostruči, dobićete gusto, gumenasto testo koje neće tokom prženja postati vazdušasto.
3. Kašika rakije u testo
Tajne dobrih kuvara nalažu da u kompletnu smesu dodate i kašiku rakije. Alkohol iz rakije će dovesi do toga da će krofne upiti manje masnoće. Ukoliko ne volite rakiju, dodajte kašiku vodke ili ruma, u zavisnosti kakav šmek želite da dobijete.
4. Ulje na temperaturi od oko 180 stepeni
Količina ulja mora biti izdašna, krofne moraju da plivaju, ali ne i da dotaknu dno čim ih ubacite da se prže. Savršena temperatura za prženje krofni je oko 180 stepeni. Manja temperatura nateraće krofne da upiju ulje, umesto da se prže, a na višoj će zagoreti pre nego što stignu da se isprže. Ako nemate kuhinjski termometar, isprobajte temperaturu ulja tako što ćete ubaciti prstohvat brašna. Ako počne da cvrči, temperatura je prava. Nakon prženja, krofne stavite na kuhinjski papir koji će upiti višak ulja.
5. Nemojte staviti u tiganj previše krofni
Nemojte stavljati previše krofni u tiganj odjednom jer će temperatura ulja pasti i krofne će upiti previše masti. Upravo zato ćete imati utisak da su vam krofne suviše „teške“ i masne.
Preostale krofne čuvajte u papirnoj kesi ili kartonskoj kutiji. Ako ćete ih staviti u plastičnu kutiju, ona mora biti obložena papirnim ubrusima koji će upiti vlagu, tako će krofne duže ostati hrskave.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO POZNATO GRČKO OSTRVO! Potres se osetio i u Atini
Gledateljka optužila Jelenu da je krala Ivanov novac kako bi sebi kupila stan! Ona rešila da progovori, pa raskrinkala bivšeg muža: Poznat je po krađama u supermarketima!VIDEO)
Neurednost Slađe Poršeline zapala za oko gledateljki: Ovaj detalj iz njenog stana je sve šokirao! Svi čekaju njeno opravdanje! (VIDEO)

Na današnji dan, 9. septembar

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Deca u narodnim nošnjama iznenadila Beograđane – evo zašto ih svi vole

Spektakl iz Afrike stiže pravo pred Beograđane – ples pod maskama i rvanje kakvo nismo videli!

Орбан: Подела Украјине на три зоне је већ на столу

RUSKA OFANZIVA U ZAPOROŽJU SPREČENA! Ukrajinci oslobodili ključno mesto (VIDEO)

Diskretna elegancija u srcu Beograda FOTO

VREME DANAS: Pretežno sunčano, do 34 stepena

HOROSKOP ZA UTORAK, 9. SEPTEMBAR Ovan će uživati u zasluženom uspehu, Vagi finansijski problemi, Škorpiji nesanica
Ne zaslužujem pažnju jedne dive! Jelena razvezala jezik o Milici Veličković, žestoko joj odgovorila zbog veze sa Urošem Rajačićem: Nakon svega snima lajv... (VIDEO)

Sunovrat francuskog napadača koji je vredeo 50.000.000 evra
Ovo su čekale celu noć! Gledateljka vratila krila Jeleni i Teodori, one od ovih reči narasle kao kvasac! (VIDEO)
