Verovatno vam se dešavalo da krofne ili upiju previše ulja ili ne budu dovoljno sočne i hrskave. Očigledno je da imate neki propust u pripremi, a danas vam otkrivamo pet koraka koje, ukoliko do detalja ispoštujete, nema nikakve bojazni da krofne ne ispadnu baš kao iz najbolje pekare.
Savršena krofna je lagana, mekana i ima hrskavu koru. Testo treba da bude mekano i ne previše slatko, a evo i kako da postignete da vam one postanu upravo takve.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
1. Sastojci na sobnoj temperaturi
Ukoliko pripremate krofne u kuhinji, svi sastojci trebalo bi da budu na sobnoj temperaturi. Vodite se time kada rešite da pripremate krofne, pa na vreme izvadite sve sastojke iz frižidera kako bi se delimično ugrejali i omogućili vam lakšu pripremu.
2. Testo mora da se udvostruči
Profesionalni pekari kažu da je tajna u tome da testo za krofne pripremite uveče i potom ga za prvo narastanje držite u frižideru. Tako će sporije, ali duže narastati, što će omogućiti da se ukus mnogo bolje razvije. Testo mora da se udvostruči, a ukoliko se to nije dogodilo, ostavite ga još. Ako se uopšte ne udvostruči, dobićete gusto, gumenasto testo koje neće tokom prženja postati vazdušasto.
3. Kašika rakije u testo
Tajne dobrih kuvara nalažu da u kompletnu smesu dodate i kašiku rakije. Alkohol iz rakije će dovesi do toga da će krofne upiti manje masnoće. Ukoliko ne volite rakiju, dodajte kašiku vodke ili ruma, u zavisnosti kakav šmek želite da dobijete.
4. Ulje na temperaturi od oko 180 stepeni
Količina ulja mora biti izdašna, krofne moraju da plivaju, ali ne i da dotaknu dno čim ih ubacite da se prže. Savršena temperatura za prženje krofni je oko 180 stepeni. Manja temperatura nateraće krofne da upiju ulje, umesto da se prže, a na višoj će zagoreti pre nego što stignu da se isprže. Ako nemate kuhinjski termometar, isprobajte temperaturu ulja tako što ćete ubaciti prstohvat brašna. Ako počne da cvrči, temperatura je prava. Nakon prženja, krofne stavite na kuhinjski papir koji će upiti višak ulja.
5. Nemojte staviti u tiganj previše krofni
Nemojte stavljati previše krofni u tiganj odjednom jer će temperatura ulja pasti i krofne će upiti previše masti. Upravo zato ćete imati utisak da su vam krofne suviše „teške“ i masne.
Preostale krofne čuvajte u papirnoj kesi ili kartonskoj kutiji. Ako ćete ih staviti u plastičnu kutiju, ona mora biti obložena papirnim ubrusima koji će upiti vlagu, tako će krofne duže ostati hrskave.

PROCUREO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Kako je Rusija prestala da bude "glavna pretnja" SAD

SMOTRIČ SAOPŠTIO: Izrael ukida sve preostale carine na uvoz iz SAD

Na današnji dan, 2. april

ŠTA IZAZIVA MUNjE? Naučnici u potrazi za "vanzemaljskim" odgovorom

BUDI SE SRBIZAM I JUGONOSTALGIJA Bivši selektor Hrvatske tvrdi: Tompson peva ljubavne pesme

Amerikanac uhapšen u Belorusiji, Stejt deparment: "Ne idite tamo"

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

ROBIJA ZA BRITANCE: London kažnjava one koji ne prijave saradnju sa Rusijom

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
Mislila sam da sam TEŠKO BOLESNA: Pevačica godinama mučila muku, nije mogla da ZATRUDNI, a onda je dobila blizance u 50. godini!
Popadale im vilice: Zbog onoga što je obezbeđenje unelo, nastalo koškanje u Odabranima (VIDEO)
KREĆE ŽURKA: Korda razdelio budžete, vreme je za ludi provod (VIDEO)

"MA KAKAV ZORAN, BEŽI BRE" Procurile prepiske Stefani i Matore o njenom bratu, sada je sve jasno: Tuga ga uhvatila, znaš kako smo plakali!

PROROČANSTVO TENISKE LEGENDE Alkaraz će praviti čuda, pa ispadati u prvom kolu, kao Agasi

DILEME VIŠE NEMA Petrovićeve partije oduševile evropskog giganta, Srbin zna gde će braniti naredne sezone
