Gotovo za 2 minuta: Ovaj metod pomaže da brzinski složite majicu, pogledajte kako je lako!

Vesti 03.02.2024 21:40 0

Kako biste što uspešnije složili majicu na klasičan način, treba da...

majica

Shutterstock

Dobro složena majica ne samo da štedi vreme jer ne morate da je peglate, nego i zauzima manje prostora u vašem ormanu.

Bez obzira na to gde slažete svoje majice – u orman, kofer ili ranac, želja je uvek ista: da komad odeće ne bude zgužvan i da zauzima što manje prostora. To je posebno važno prilikom pakovanja stvari za novo putovanje.

Donosimo korisne savete koji će vam olakšati svakodnevicu. Ako čuvate majice u fioci, nemojte ih slagati na klasičan način, već ih zarolajte jer će tako zauzimati manje mesta. Rolanje odeće takođe smanjuje nepoželjne naborane linije.

Majice sa printom uvek slažite tako da je print spolja vidljiv. Tako ćete odmah prepoznati o kojoj majici je reč.

Zapravo, postoje brojni načini kako možete složiti majicu, a mi predstavljamo dva popularna i praktična – jedan je klasičan, dok se drugi način zove "2 sekunde metoda".

 

 

Kako biste što uspešnije složili majicu na klasičan način, treba da je raširiti na ravnoj površini. Pre samog slaganja, poravnajte sve rubove. Zamislite da se vaša majica sastoji od tri dela. Jednu trećinu presavijte sa leve strane prema unutra i preko nje navucite odgovarajući rukav. Druga trećina je zadnji deo majice – ostavite ovo netaknuto. Preko njega preklopite sada treći deo, desnu stranu i takođe gurnite desni rukav sa strane. Zatim prepolovite veličinu majice presavijanjem jedne polovine preko druge, a ako imate jako malu fioku, možete majicu ponovno preklopiti na pola, piše Novi list.hr.

Osim klasične metode preklapanja, postoji i metoda od 2 sekunde u kojoj trebate zamisliti dve linije na majici i složiti ih u nekoliko sekundi sa samo dva prsta. Najbolje je pogledati odgovarajući video, jer je postupak malo komplikovaniji i zahteva puno vežbanja. Ali kad jednom to shvatite, možete složiti gomilu majica u nekoliko sekundi – štedeći pri tome puno vremena! 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading