Kako uštedeti pri kupovini namirnica? Metoda "6 prema 1" kao iz raja da je izašla, značajno će smanjiti vaše troškove!

Vesti 24.01.2024 18:14 0

Uz pomoć njegove metode mnogo je lakše predvideti potrebnu količinu hrane i kupovati samo ono što nam je potrebno

pare

Shutterstock

Da li znate šta je metoda "6 prema 1"? Da, to je novi hit na Internetu, i to je metod koji bi, ako ga pažljivo pratite, mogao da donese značajne uštede vašem kućnom budžetu. A štednja je reč o kojoj u poslednje vreme mnogo razmišljamo, pošto je sve poskupelo, posebno kada je hrana u pitanju.

Ako ste jedan od onih koji idu u kupovinu namirnica u supermarketu bez ikakvog plana ili liste, postoji velika verovatnoća da ćete kući doći sa mnogo više hrane nego što vam je potrebno. Da ne spominjemo novac koji ćete na taj način potrošiti bez potrebe... 

Šta je metoda "6 prema 1"?

Zato brojni savetnici i stručnjaci i iskusni šopingholičari preporučuju da se dobro pripremite i organizujete pre izlaska u kupovinu hrane – na taj način kupujete svesnije, sa tačnom slikom u glavi šta vam treba, a šta ne, i sa planom kada sve to pojesti, pre nego što se pokvari. Kuvar Vil Kolman je u poslednje vreme veliki hit na društvenim mrežama zahvaljujući video snimcima koji promovišu njegovu metodu kupovine namirnica „6 prema 1“.

Uz pomoć njegove metode mnogo je lakše predvideti potrebnu količinu hrane i kupovati samo ono što nam je potrebno. Nepotrebno je reći da su njegovi video snimci postali viralni i imaju milione pregleda...

 

@chefwillco My 6 to 1 grocery method makes shopping cheaper and easier! Let me know how you like this grocery shopping method. #6to1method ♬ original sound - Chef Will Coleman

 

Naravno, bitna stavka ovde je i činjenica da se ovim načinom nabavke hrane stvara mnogo, mnogo manje otpada od hrane, što je dobro ne samo za vaš novčanik već i za našu okolinu, ističe Miss7.

A od čega se sastoji ovaj popularni metod kupovine „6 prema 1“? Kuvar Kolman to objašnjava u svojim video zapisima na veoma jednostavan način.

„Ne brinite, sve je vrlo jednostavno. Kad god idete u kupovinu, koristite metod „6 prema 1“. To znači da kupujete 6 različitih vrsta povrća, 5 vrsta voća, 4 različite namirnice koje su odličan izvor. proteina, 3 skrobne namirnice“.

Značajna ušteda novca i vremena

„Došao sam do metode „6 prema 1“ jer sam u jednom trenutku shvatio da moram da optimizujem kupovinu namirnica. Provodio sam previše vremena u kupovini u supermarketima, kupovao previše što bih kasnije bacio, i bio sam troši previše novca.

 

@chefwillco If you’re looking to save time and lots of money when grocery shop, then my 6️⃣ to 1️⃣ method is for YOU! Today we’re shopping at @@Publix ♬ original sound - Chef Will Coleman

 

Ovom metodom „od 6 do 1” uspeo sam da pojednostavim ceo proces i rešim sve svoje probleme u kupovini – uštedeo sam mnogo vremena i novca, a smanjio sam i bacanje hrane”, objašnjava kuvar Kolman svoj metod „od 6 do 1“, koji je postao pravi hit.

Kolman je u video snimcima dokazao uspeh svoje metode. Bio je u pratnji stručnjaka za fitnes i ishranu koji je odobrio svu hranu koju je kupio. Dakle, zdravo i jeftino - može li biti bolje?

Šta uključuje metoda „6 do 1“?

Pa hajde da pogledamo njegovu korpu za kupovinu... Od 6 različitih vrsta povrća, Kolman je odabrao mladi luk, sveže začinsko bilje, ljubičasti luk, beli luk, šparoge i pečurke (iako pečurke ne bismo svrstali u povrće, već kao izvor belančevina). Za 5 vrsta voća odabrao je čeri paradajz (da, paradajz je voće), crvenu papriku (da, većina paprike svrstava u voće), jabuke, limun, limetu, a kupio je i jedno voće više – krastavac!

shu

Shutterstock

 

Među 4 različita izvora proteina stavio je svežeg lososa, mlevenu piletinu, švajcarski sir i jaja, dok je za 3 skrobne namirnice odabrao testenine, tortilje i brioš peciva. Za 2 sosa/namaz odabrao je majonez od čipotle i zelenu salsu.

Za svoju 1 "zabavnu" hranu, Kolman je odabrao začin od belog luka, dok je njegova trenerka za sebe uzela kesu njenog omiljenog čipsa. U sledećem videu pokazao je kako se od kupljenih namirnica spremaju jela za celu nedelju.

Isprobajte metod "od 6 do 1" i prilagodite ga sebi

Hoćete li isprobati njegovu metodu "6 prema 1" sledeći put kada odete u supermarket? Šta mislite o celoj ideji? Nama se ne čini loše, odlična je ideja da optimizujemo kupovinu namirnica, uštedimo novac i smanjimo rasipanje hrane, ali smatramo da bi metod trebalo malo prilagoditi našem podneblju i kupovati više sezonskih namirnica.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading