Šta kad gosti odu ali zaborave da ponesu negativnu energiju? Vratite radost u svoj dom, prateći 5 korisnih saveta

Vesti 16.01.2024 16:33 0

Provetravanje vašeg doma je najjednostavniji, ali vrlo efikasan način da se oslobodite ustajale energije...

sveća

Shutterstock

Period praznovanja se završila. Kkroz kuću su defilovali prijatelji, rodbina i gosti. Neke su vam manje omiljeni, neki više ali ste se trudili svima da ugodite. Sigurno ste primetili da svaki od njih kad dođe, donese sa sobom neku energiju, koja čak i kad napuste taj prostor, ostane da lebdi u njemu poput oblaka koji vam ne da dišete. Nekako, kao da vazduh u kući nije isti. Za to postoji nekoliko koraka koje treba da uradite da biste osvežili energiju u svojom domu i očistili ga od negativnih emocija.

dom

Pexels

 
1. Provetravanje kuće

Provetravanje vašeg doma je najjednostavniji, ali vrlo efikasan način da se oslobodite ustajale energije. Otvorite prozore i vrata i pustite da svež vazduh prodre u svaki kutak kuće. Nemojte da strahujete zbog hladnoće, lakše ćete ugrejati kuću kad u njoj imate svež vazduh, nego kad u njoj postoji učmala energija koju je ostavio neko za sobom.

2. Arome za čišćenje

Koristite prijatne arome za pročišćavanje energije. Tamjan iz crkve, miro (smirna), te eterična ulja lavande ili eukaliptusa pomoći će vam da stvorite atmosferu harmonije i mira. 

3. Ritualna vatra sveće

Ritual s upaljenim svećama smatra se drevnim načinom kojim se proteruje negativna energija. Zamislite da sve nevolje i problemi nestaju sa plamenom, piše 24sedam.rs. Dovoljno je da zapalitie sveću, pročitate molitvu i prođete sa zapaljenom svećom kroz sve prostorije u svom domu.

4. So u uglovima kuće

Jedan od efikasnh načina da zaštite prostor za život od negativnosti je da pospete so u uglove soba i po obodu kuće. Veruje se da može apsorbovati negativnu energiju, štiteći na taj način stanovnike kuće. Najčešće korišćene soli za ovu svrhu su morska i ružičasta himalajska so, ali možete iskoristiti i običnu kuhinjsku.

kuhinjska so

Shutterstock

 

Pre nego što započnete s ritualom čišćenja negativne energije, sipajte malo soli u posudu od stakla ili porcelana - samo da nije plastika. Ako imate lekovito bilje ili eterična ulja lavande i ili eukaliptusa, nakapajte par kapi daa biste poboljšali efekat čišćenja, a potom pospite so kako smo gore objasnili.

5. Zvona i duhovna muzika

Ova metoda je stara koliko je sveta i veka - ljudi su od vajkada koristili zvukove da odagnaju negativnu energiju. Zvuk zvona, zvončići i duhovna muzika, kao i ona s visokim vibracijama mogu pomoći u stvaranju pozitivne energije u vašem domu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading