Za ručak spremamo krem supu: Krompir i kiseli kupus su dobitna kombinacija, a "tajni sastojak" joj daje poseban šmek!

Vesti 16.01.2024 12:30 0

Njegova prednost je što većinu sastojaka verovatno imate pri ruci, u ostavi...

supa

Shutterstock

Obilna i zasitna krem supa je dobrodošla poslastica tokom hladnijih meseci. Neki od naših favorita su savršena krem supa od praziluka i pastrnjaka, zimska mineštra, ali i začinjena supa od slanutka koju volimo da spremamo kad god zahladi. Obavezno ih isprobajte i javite nam koji vam se najviše dopao!

Među našim omiljenima je ova krem supa od kiselog kupusa sa krompirom, koja se uz dodatak malo pavlake od svežeg ili suvog mesa za tren može pretvoriti u ukusnu večeru i savršenu ugodnu hranu. Njegova prednost je što većinu sastojaka verovatno imate pri ruci, u ostavi, što svakako olakšava pripremu večere, piše Miss7.

Ako ne želite da napravite bujon od povrća, slobodno koristite vodu od kuvanja krompira jer je puna skroba, pa će supa biti još kremastija i bogatija. Kombinacija krompira i kiselog kupusa ovoj supi daje divan ukus kiselog kupusa, ali nije preteška, pa je idealna za večernji obrok, mada vas niko neće kazniti ako je pripremite za ručak.

 

 

Čorba od krompira i kiselog kupusa (za 4 osobe, 35 minuta, umereno zahtevna)

Sastojci:

  • 500 g brašnastog krompira
  • 800 ml bujona od povrća
  • 4 grančice majčine dušice
  • 4 kašike koncentrata paradajza
  • 350 g dinstanog kiselog kupusa
  • 2 kisele jabuke 
  • mlevenog kima na vrh noža
  • 4 kašike pavlake
  • so i biber

Priprema: Krompir oljuštite, operite, isecite na kockice i kuvajte u čorbi od povrća 20 minuta. Otkinite nekoliko listića timijana za ukras. U supu umešajte kuvani krompir i dodajte koncentrat paradajza, posolite i pobiberite. U supu umešajte dinstani kiseli kupus i timijan i kuvajte 5-7 minuta. Jabuke operite, prepolovite, uklonite koštice, pa ih isecite na kriške i brzo propržite na vrelom puteru. Probajte supu, po potrebi posolite, pobiberite i pobiberite, pa na svaku porciju stavite nekoliko kriški jabuke i kašiku kajmaka. Ukrasite grubo mlevenim biberom i timijanom. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading