Za brze krofne sa jogurtom ne trebaju vam sati – samo malo volje.
Ako vi i vaša porodica volite krofne, ali nemate mnogo vremena na raspolaganju ili baš i niste vešti u mešenju testa, ove brze krofne sa jogurtom su savršena zamena.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Koja je razlika između tradicionalnog recepta i brzih krofni?
Razlika između tradicionalnih i brzih krofni ogleda se i u samoj recepturi, ali i u pripremi. U tradicionalnom receptu koristi se kvasac i testo se diže, zbog čega je priprema dosta složenija i duža. Ovaj recept zahteva da budete vešti u mešenju testa. Brze krofne sa jogurtom koriste jogurt i prašak za pecivo umesto kvasca. Skraćuje se vreme pripreme, nema potrebe da se mesi jer se sve zavrašava mikserom, piše Lepota i zdravlje. Ukus je vrlo, vrlo sličan, ali se minimalne razlike primete u teksturi: tradicionalne krofne su za nijansu vazdušastijte i više narastu.
Recept za brze krofne
Sastojci:
- 2 jaja
- 5 kašika šećera
- 250 ml
- 1 prašak za pecivo
- 600 g brašna
- 6 velikih kašika jogurta
- ulje za prženje
- kristal šećer za uvaljati
Priprema: Mikserom umutiti jaja i šećer. Kada se šećer istopi, dodati mleko i kašiku po kašiku dodavati brašno u koje ste prethodno sipali prašak za pecivo. Kada testo postane gusto, odložite mikser i mešajte varjačom. Na samom kraju dodajte jogurt i umešajte. Testo prebacite na pobrašnjavnjenu podlogu i mesite do ne prestane da se lepi za sto. Testo će ostati meko – to je u redu, ne dodajte još brašna da krofne ne bi bile tvrde. Razvijte testo na otprilike 1 cm debljine. Izvlačite krofne koristeći kao kalup šolju umočenu u brašno. Pecite u vrelom ulju dok ne narastu i porumene sa obe strane.
Bonus video: