Osvežite prljave zidove bez krečenja: Samo ih obojite ovom mešavinom i biće čisti kao apoteka

SLOBODANKA ćORIĆ Vesti 30.12.2023 11:01 0

Bez obzira u koju boju ih farbate, nakon nekoliko godina zidovi će poprimiti sivi ton, a ako je kuća dimljena, onda žućkasta

zid

Shutterstock

Osim što će biti kao novi, zidovi će odlično mirisati Gotovo svakodnevno obavljamo temeljno čišćenje kuće. Očistite i oribajte svaku vidljivu površinu, od televizora do rerne, pa čak i radijatora. Ali zanemarite, naravno, najveću površinu od svih - zidove. Pred Novu godinu mogli bi da im vratite blistavu čistoću.

Bez obzira u koju boju ih farbate, nakon nekoliko godina zidovi će poprimiti sivi ton, a ako je kuća dimljena, onda žućkasta. Umesto da kupite kantu boje i svu opremu potrebnu da osvežite sobu, pokušajte da ih prvo očistite sa samo tri sastojka koja imate u svojoj kuhinji.

Pomešajte vodu, sodu bikarbonu i dosta dezinfekcionog sredstva u posudi. U ovoj tečnosti navlažite čisti valjak za malterisanje zidova i rasporedite ga po celoj površini. Ako je potrebno, ponovite postupak. Osim što su kao novi, zidovi će odlično mirisati, a kako tvrdi autorka ovog recepta za kućni lek, pouzdano uklanja i mrlje od bojica i flomastera koje prave deca.

 
Komentari (0)
Loading