Samo 3 sastojka: Čokoladne kuglice sa penušavim vinom su idealne kada želite da se osećate fensi i impresionirate goste

Vesti 28.12.2023 16:18 0

Uživajte!

kuglice

Shutterstock

Ako u ganaš od tamne čokolade dodate malo penušavog vina, dobićete neodoljive kuglice pogodne za serviranje Božića ili za proslavu Nove godine. Priprema je zaista jednostavna, ali imajte na umu da se ganaš pre oblikovanja mora dobro ohladiti. Preporučujemo da smesu napravite prethodne večeri, a da je oblikujete na dan serviranja (ili pakovanja poklona).

Recept u nastavku je baziran na prilično malo tamne čokolade, ali možete napraviti i glazuru sa belom, u zavisnosti od toga šta volite, piše Miss7. Ako imate viška vremena, ukrasite ih zlatnim mrvicama ili listovima.

Imajte na umu da su sastojci dovoljni da napravite 20 čokoladnih kuglica.

Kuglice sa penušavim vinom

Sastojci:

  • 120 ml slatke pavlake
  • 500 g čokolade
  • 5 kašika penušavog vina

Postupak: Slatku pavlaku zagrejati i preliti sa 220 g seckane čokolade. Preporučujemo da koristite čokoladu sa najmanje 50% kakaoa. Ostavite da odstoji minut, pa mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Umešajte penušavo vino, ostavite da odstoji 45 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim pokrijte činiju plastičnom folijom i stavite u frižider na najmanje 4 sata. Kada se smesa dobro ohladi, kašičicom izvadite smesu i oblikujte je dlanom. Kuglice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u frižider. Preostalih 280 g čokolade otopite na pari ili u mikrotalasnoj sa prstohvatom soli. Umočite kuglice i rasporedite ih na čist papir za pečenje. Sačekajte da se čokolada pritisne i poslužite! 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading