U 17. veku je izmišljen punč, divna kombinacija žestokih pića, vode, limuna, šećera i začina koja je širom Evrope postala sinonim za dobro raspoloženje i praznične proslave.
Ove praznične sezone pripremite aromatični punč po receptu poznate američke kuvarice i domaćice Marte Stjuart.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Božićni punč Marte Stjuart
Sastojci:
- 2 šoljice ohlađenog nezaslađenog soka od nara
- 1 šolja ohlađenog soka od brusnice
- 1 šolja votke 1 šolja likera sa ukusom narandže
- 1 šolja ohlađene sode od limuna
- 1/2 šolje svežeg soka od limuna (od 2 do 3 limuna)
- 1/2 šećernog sirupa
- brusnice zamrznute u kockicama leda
Priprema: U činiji pomešajte sok od nara i brusnice, votku, liker od pomorandže, sodu od limuna, limunov sok i sirup. Napunite čaše brusnicom zamrznutim u kockicama leda i poslužite! Naravno, punč možete poslužiti i u specijalizovanoj staklenoj posudi i ostaviti još bolji utisak.
Bonus video:
Možda vas zanima…
