U 17. veku je izmišljen punč, divna kombinacija žestokih pića, vode, limuna, šećera i začina koja je širom Evrope postala sinonim za dobro raspoloženje i praznične proslave.
Ove praznične sezone pripremite aromatični punč po receptu poznate američke kuvarice i domaćice Marte Stjuart.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Božićni punč Marte Stjuart
Sastojci:
- 2 šoljice ohlađenog nezaslađenog soka od nara
- 1 šolja ohlađenog soka od brusnice
- 1 šolja votke 1 šolja likera sa ukusom narandže
- 1 šolja ohlađene sode od limuna
- 1/2 šolje svežeg soka od limuna (od 2 do 3 limuna)
- 1/2 šećernog sirupa
- brusnice zamrznute u kockicama leda
Priprema: U činiji pomešajte sok od nara i brusnice, votku, liker od pomorandže, sodu od limuna, limunov sok i sirup. Napunite čaše brusnicom zamrznutim u kockicama leda i poslužite! Naravno, punč možete poslužiti i u specijalizovanoj staklenoj posudi i ostaviti još bolji utisak.
Bonus video: