Po receptu Marte Stjuart: Božićni punč je sinonim za dobro raspoloženje i ključan deo praznične proslave, evo kako se pravi

Izvor: Ana Klikovac Vesti 23.12.2023 17:50 0

Upotpunite prazničnu atmosferu...

panč

Shutterstock

U 17. veku je izmišljen punč, divna kombinacija žestokih pića, vode, limuna, šećera i začina koja je širom Evrope postala sinonim za dobro raspoloženje i praznične proslave.

Ove praznične sezone pripremite aromatični punč po receptu poznate američke kuvarice i domaćice Marte Stjuart.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

 

 

Božićni punč Marte Stjuart 

Sastojci:

  • 2 šoljice ohlađenog nezaslađenog soka od nara
  • 1 šolja ohlađenog soka od brusnice
  • 1 šolja votke 1 šolja likera sa ukusom narandže
  • 1 šolja ohlađene sode od limuna
  • 1/2 šolje svežeg soka od limuna (od 2 do 3 limuna)
  • 1/2 šećernog sirupa
  • brusnice zamrznute u kockicama leda

Priprema: U činiji pomešajte sok od nara i brusnice, votku, liker od pomorandže, sodu od limuna, limunov sok i sirup. Napunite čaše brusnicom zamrznutim u kockicama leda i poslužite! Naravno, punč možete poslužiti i u specijalizovanoj staklenoj posudi i ostaviti još bolji utisak.    

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)