Recept za kuvano vino je tražena roba čim dođe zima. Za kuvano vino ne treba birati vrhunska vina, jer arome cimeta i karanfilića ionako nadjačavaju originalni ukus.
Recepti se mogu prilagoditi. Osnovni recept se može prilagoditi promenom količine sastojaka – u kiselije vino se dodaje više šećera, a može da varira i količina začina, piše Miss7. Donosimo vam recept za crveno i belo kuvano vino.
Crveno kuvano vino
Sastojci:
- 1 l crnog vina
- 2 dcl vode limun
- 2 štapića cimeta
- 8 karanfilića
- 2 zvezdice anisa
- 3 kašike šećera
Priprema: Limun iseći na kriške. Vino zagrejte sa šećerom i začinima, dodajte limun i ostavite da sve provri oko pet minuta. Skloniti sa vatre, podliti vinom i ostaviti da odstoji jedan sat. Zagrejte pre serviranja.
Bonus Najžena: