Ovaj idealni namaz čini obične palačinke pravim desertom, dodaje običnom tostu zanimljiv ukus.
Sastojci:
- Orah, badem ili kikiriki 200-250 gr
- 200 gr crne čokolade
- Suncokretovo ulje – 2 supene kašike
- So
- Malo šećera (1-2 kašike), po ukusu
Priprema:
- Ako kupite sirov badem ili kikiriki, treba ga malo propržiti u rerni, desetak minuta na 180 stepeni. A možete odmah koristiti kupovni proprženi.
- Ohlađeni kikiriki (badem) usitnite u blenderu.
- Čokoladu izrendati na krupno.
- U blender, sa samlevenim kikirikijem dodajte izrendanu čokoladu, ulje, malo šećera, prstohvat soli.
- Takođe dodajemo vodu (prokuvanu ohlađenu ili filtriranu). Možete koristiti i mleko. U zavisnosti od željene konzistencije možete varirati količinu tečnosti. Uključite blender.
- Blender ne gasite do dobijanja relativno homogene smese, srednje gustine.
- Nakon toga, gotov namaz preručite u staklenu teglu. Stavite je u frižider da bi se ohladila i malo zgusnula.
Vaš ukusan i zdrav namaz je gotov. Prijatno!