Znate li da pravilno ispržite crni luk? Postoji "caka" koja pomaže da se sačuvaju svi hranljivi sastojci - važno je!

Vesti 30.11.2023 10:43 0

Najveći krivac je upravo toplota koja loše utiče na alicin, sastojak koji se nalazi u luku...

luk

Shutterstock

Crni luk je jedna od najzdravijih namirnica koja obiluje sastojcima koji su zaslužni za normalno i dobro funkcionisanje organizma. Takođe, poseduje i brojne zdravstvene prednosti kao što su jačanje imuniteta, normalan rad srca, lečenje respiratornih infekcija i mnoge druge.

Ali da li ste znali kako se ispravno priprema?

Naime, nutricionista po imenu Mumal Asif otkrio je genijalan trik za njegovo spremanje. On je rekao da samo dva minuta prženja luka uništava brojne zdravstvene prednosti.

luk

Unsplash

 


A najveći krivac je upravo toplota koja loše utiče na alicin, sastojak koji se nalazi u luku i koji je najviše zaslužan za njegova lekovita dejstva, piše 24sedam.

- Savetujem da sačekate 10 minuta nakon što iseckate luk. Za to vreme stvoriće se maksimlana količina alicina koja će da ostane gotovo netaknuta prilikom prženja - objasnio je ovaj nutricionista.

A osim alicina, luk sadrži i brojne vitamine i minerale koji su neophodni organizmu, kao što su cink, fosfor, magnezijum, folat, tiamin i vitamini C i K. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading