Kupus se ne kiseli bez njega: Ovaj sastojak je ključan slasnu sezonsku deliciju, najbolje sačuvana tajna domaćica u Srbiji

Vesti 24.11.2023 21:26 0

Kupus obiluje mineralima poput kalcijuma, fosfora, kalijuma, magnezijuma, gvožđa...

kiseli kupus

Shutterstock

Kiseli kupus nazivaju „superhranom“ jer obiluje brojnim vitaminima, posebno vitaminom C.

Pored toga, sadrži i vitamine A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E. Pored toga obiluje i mineralima poput kalcijuma, fosfora, kalijuma, magnezijuma, gvožđa.

Ukoliko kiselite kupus kod kuće, veoma je korisno da znate koja namirnica može da mu poboljša ukus, ali i spreči kvarenje. Reč je o renu. Ren može da ubrza proces kiseljenja, spreči kvarenje i da poboljša ukus kiselog kupusa.

kiseli kupus

Shutterstock

 

Šaku kukuruza možete dodati ako želite da kiseli kupus poprimi zlatnožutu boju. Ljubitelji pikantnih ukusa, mogu dodati i ljutu papriku. Lovorov list je takođe dobra ideja.

U kacu možete dodati vrećice u kojima je iseckan i posoljen kupus. Vrećice treba da budu probušene, kako bi cirkulisala slana voda. Njih je potrebno ugurati između glavica kupusa i njima popuniti prostor. Na taj način dobićete iz iste kace i kupus ribanac. 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading