Većina ne može da zamisli početak dana bez kafe. Ali ni druženje s prijateljima, opuštanje... Vremenom se od upotrebe na džezvi nataloži kamenac, a stvore se i tamne mrlje od kafe i čaja. Kako bi vaša džezva s unutrašnje strane ponovo zablistala ne morate da koristite specijalizovana sredstva za ribanje, niti da džezvu ribate grubom žicom.

Shutterstock
Dovoljno je da upotrebite sodu bikarbonu u kombinaciji sa praškom za veš. Oni zajedno čine odlično sredstvo za uklanjanje kamenca i fleka sa emajla. Sipajte dve kašike praška za veš i kašiku sode bikarbone u džezvu, pa dodajte 200 ml vode. Džezvu stavite na ringlu i uključite da se voda zagreje. Kad proključa, kuvajte 5 minuta. Za to vreme će prašak za veš i soda bikarbona ukloniti sve fleke.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ostavite džezvu na vrućoj isključenoj ringli desetak minuta, pa je uobičajeno operite. Biće kao nova! Iznenadićete se kako će zasijati.