RUČAK za 200 dinara: Gotov za 15 minuta, a po BAKINOM RECEPTU!

Najžena Vesti 03.02.2022 16:40 0

Savršen obrok koji se sprema brzo i lako

RUČAK za 200 dinara: Gotov za 15 minuta, a po BAKINOM RECEPTU!

Shutterstock

Spremite pileću džigericu po recepturi naše bake.

Recept je jednostavan, a priprema još lakša, prenosi Bakina kuhinja.

Sastojci:

  • 500 gr pileće džigerice
  • 3 glavice crnog luka
  • 50 gr suve slanine
  • 3 češnja belog lika
  • bibera, so, ulje

 
Priprema:


- Na malo ulja propržiti sitno iseckanu suvu slaninu pa dodati crni i beli luk i dinstati 5-6 min. 
 
- Kad luk omekne dodati džigericu sipati 4-5 kašika vode i smanjiti temperaturu na minimum. Dinstati pa ostaviti da se džigerica uprži do kraja.
  
Potrebno joj je oko 15-20 min. Posoliti i pobiberiti i dodati seckan peršunov list. Možete je poslužiti i sa kuvanim krompirom.

 

 

Prijatno!

Komentari (0)
Loading