Napravite bečke šnicle kao pravi Bečlija: Saveti kuvara o izboru mesa, pravljenju poha i prženju, a dajemo vam i recept

Vesti 12.11.2023 15:35 0

Bečka šnicla je tradicionalno je austrijsko jelo koje svi obožavamo, ali samo retkim dmaćicama budu savršene. Uz ove savete za izbor mesa i pripremu, biće vam fantastične.

šnicla

Shutterstock

Koje meso je najbolje? 

Kuvari kažu da je najbolje meso za pripremu sočne i meke bečke šnicle je teletina. Drugo po redu je svinjetina, pa mnogi češće kupuju svinjetinu, jer je jeftinija. Može se praviti i od piletine, ali ona nema dovoljno jak ukus kao teletina i svinjetina. Profesionalni kuvari kažu kako je potrebno da meso ima i malo masnoće da bi bilo ukusnije.

Kako se priprema?

Mnogi kuvari za lepši ukus koriste puter umesto ulja za prženje, a u smesu za pohovanje dodaju malo slatke pavlake. Pohuju sledećim redosledom: brašno-jaja-prezle.

Meso se lagano izlupa čekićem za meso, dovoljno je samo nekoliko puta. Zatim se panira - meso prvo uvaljate u brašno, zatim u smesu od jaja i slatke pavlake, a potom u prezle. Prže se u mešavini putera i ulja nekoliko minuta, moraju plivati u masnoći. To im daje prelepu zlatno-žutu boju i karakterističan izgled.

šnicla

Shutterstock

 

RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE

Sastojci:

4 juneće šnicle od buta

2 jajeta

2 kašike slatke pavlake

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

60 g brašna

80 g prezli

ulje za prženje

1 limun

Priprema:

Operite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle uvaljajte u brašno, potom u jaja, a zatim u prezle. Pržite u tiganju na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Šnicla mora da pliva u ulju da bi se ispržila jednako svuda. Tokom prženja, pokupite povremeno ulje kašikom i pospite meso.

Komentari (0)
Loading