Koje meso je najbolje?
Kuvari kažu da je najbolje meso za pripremu sočne i meke bečke šnicle je teletina. Drugo po redu je svinjetina, pa mnogi češće kupuju svinjetinu, jer je jeftinija. Može se praviti i od piletine, ali ona nema dovoljno jak ukus kao teletina i svinjetina. Profesionalni kuvari kažu kako je potrebno da meso ima i malo masnoće da bi bilo ukusnije.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Kako se priprema?
Mnogi kuvari za lepši ukus koriste puter umesto ulja za prženje, a u smesu za pohovanje dodaju malo slatke pavlake. Pohuju sledećim redosledom: brašno-jaja-prezle.
Meso se lagano izlupa čekićem za meso, dovoljno je samo nekoliko puta. Zatim se panira - meso prvo uvaljate u brašno, zatim u smesu od jaja i slatke pavlake, a potom u prezle. Prže se u mešavini putera i ulja nekoliko minuta, moraju plivati u masnoći. To im daje prelepu zlatno-žutu boju i karakterističan izgled.

Shutterstock
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE
Sastojci:
4 juneće šnicle od buta
2 jajeta
2 kašike slatke pavlake
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
60 g brašna
80 g prezli
ulje za prženje
1 limun
Priprema:
Operite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle uvaljajte u brašno, potom u jaja, a zatim u prezle. Pržite u tiganju na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Šnicla mora da pliva u ulju da bi se ispržila jednako svuda. Tokom prženja, pokupite povremeno ulje kašikom i pospite meso.
