Rezultat je NEVEROVATAN: Očistite i DEZINFIKUJTE mašinu za pranje sudova sa samo DVA sastojka iz vaše kuhinje

Vesti 11.12.2021 09:00 0

Korišćenje mašine za pranje sudova štedi vreme i vodu, a takođe olakšava svakodnevni život. Kao i sva oprema, zahteva redovno čišćenje i održavanje

Rezultat je NEVEROVATAN: Očistite i DEZINFIKUJTE mašinu za pranje sudova sa samo DVA sastojka iz vaše kuhinje

Shutterstock

Teško da neko može zamisliti život bez ove izuzetno korisne opreme. Korišćenje mašine za pranje sudova štedi vreme i vodu, a takođe olakšava svakodnevni život. Kao i sva oprema, zahteva redovno čišćenje i održavanje. Pročitajte kako da očistite i denzifikujete mašinu za pranje sudova.

Kada mašini za pranje sudova treba temeljito čišćenje?

Posmatranje rada mašine za pranje sudova je veoma važan faktor ako želimo da godinama imamo efikasnu opremu. Vredi znati da nam mašina za pranje sudova svakodnevno šalje znakove koji signalizuju da je vreme za čišćenje. To su uglavnom situacije kada:

  • Ispušta neprijatan miris
  • Ostaci hrane se nakupljaju na filteru
  • Nakon uklanjanja posuđa na njima se nalaze masni ostaci
  • Tragovi rđe su se pojavili unutar mašine

 

Kako efikasno očistiti mašinu za pranje sudova?

Pre čišćenja mašine za pranje sudova vredi uzeti u obzir činjenicu da bi dezinfekcija trebala pokriti ne samo spoljašnji deo, već i unutra, rešetku, pregradu za tabletu i sjaj, prskalice iznad rešetke iz koje izlazi voda, a pre svega čišćenje filtera na kojem se talože ostaci hrane.

Muči vas BUĐ U KUPATILU?! Komad VATE i ovaj PREPARAT iz vašeg kupatila rešava užasan problem!

Pranje spolja je najmanje komplikovana stvar. Dovoljno je koristiti vlažnu krpu namočenu u tečnost za pranje sudova. Redovita briga o čistoći kućišta omogućiće vam da izbegnete kasnije probleme sa čišćenjem uznemirujuće prljavštine. Na isti način, vredi očistiti ivicu vrata i teško dostupna mesta (ali u ovom slučaju preporučuje se upotreba četkice za zube).

Jednostavan načini čišćenja mašine za pranje sudova

Kao što je opšte poznato, jedan od najvažnijih proizvoda za čišćenje mašina za pranje sudova u smislu njihove unutrašnjosti je tečnost za dezinfekciju. Trebalo bi da ga koristimo najmanje jednom mesečno, zahvaljujući čemu ćemo sprečiti nakupljanje prljavštine i kamenca, pa će mašina za pranje sudova raditi efikasnije.

Kako funkcionišu sredstva za čišćenje mašina za pranje sudova?

Nesumnjivo je da su svi koji poseduju mašinu za pranje sudova ili su se odlučili za kupovinu ove vrste opreme više puta čuli za sredstva za čišćenje mašina za pranje sudova. Ova tečnost definitivno olakšava pranje najvažnijih elemenata kojima nemamo direktan pristup. Tečnost za čišćenje čisti filter koji se može začepiti ostacima hrane, sprečavajući slobodan rad opreme. Proizvod takođe omogućava efikasno čišćenje jednog od najvažnijih elemenata mašine za pranje sudova, koji je odgovoran za snabdevanje prskalica toplom vodom.

Čišćenje mašine za pranje sudova sirćetom

Odličan način za uklanjanje prljavih mrlja unutar i izvan mašine za pranje sudova je korišćenje sirćeta, koje ima svojstva izbeljivanja. Ovaj proizvod se koristi stotinama godina s razlogom, a to su naše prabake najčešće spominjale u kontekstu uklanjanja nečistoća.

Počnite sa čišćenjem mašine za pranje sudova kombinovanjem nekoliko šoljica sirćeta sa malo sapuna. Kada dobijete pravilno izmešan rastvor, umočite sunđer ili krpu u njega i obrišite sve. Na kraju isperite vodom.

Soda bikarbona za čišćenje mašine za pranje sudova

Kao što znate, u donjem delu mašine za pranje sudova se sakupljaju rastvor za čišćenje i voda i to treba ukloniti.

Počnite sa čišćenjem mašine za pranje sudova sodom bikarbonom sipajući 1/4 šolje proizvoda u dozer za tablete. Prah će se kombinovati sa sirćetom, čineći pranje mašine za pranje sudova još efikasnijim.

Rezultat je NEVEROVATAN: Očistite i DEZINFIKUJTE mašinu za pranje sudova sa samo DVA sastojka iz vaše kuhinje

Shutterstock

 

Kako pripremiti i koristiti preparat sode i sirćeta?

Dezinfekcija mašine za pranje sudova može se obaviti mešavinom sode bikarbone i sirćeta. Da biste to uradili, morate pripremiti: šolju, čašu sode bikarbone, čašu sirćeta, so za mašinu za sudove i rukavice. Kako očistiti mašinu za pranje sudova kod kuće?

- Stavite rukavice i uklonite sav pribor sa opreme. 
- Proverite da kod odvoda nema ostataka hrane. Ako primetite ostatke, uklonite ih. 
- Proverite nivo soli u mašini za sudove. Dopunite ako je potrebno. 
- Stavite šolju sirćeta u mašinu, a zatim uključite mašinu za pranje sudova jedan puni ciklus na 70 stepeni Celzijusa. Kada završite, izvadite posudu, pospite čašu sode bikarbone na dno mašine za pranje sudova i ponovo je uključite. 

Efekat koji dobijamo pranjem mašine za pranje sudova sodom bikarbonom i sirćetom je neverovatan. Ova pouzdana metoda pomoći će da se rešite najneugodnijih mrlja, a oprema će dobiti pun sjaj i bolju efikasnost.

Vredno je zapamtiti da je posuđe koje je prljavo nakon što ga izvadite iz mašine za pranje sudova prvi signal za čišćenje filtera i unutrašnjosti mašine za pranje sudova. Začepljeni filtri znače da se ostaci hrane ne ispiru i talože na posuđu i priboru za jelo.

 

Komentari (0)
Loading