Mnoge domaćice izbegavaju da se upuštaju u pripremu testa, ali ovaj recept će vas oduševiti
Predlažemo vam da umesite ludo testo koje može da stoji i do nedelju dana u frižideru, samo je bitno da stoji u kesi. Može da se desi da testo toliko naraste i da krene da izvire iz kese, pa ga u tom trenutku prepolovite i jedan deo prebacite u drugu kesu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ako vam se u bilo kom trenutku prijedu kiflice, uštipci, pica, krofne… dovoljno je da otvorite vrata frižidera i da nauljenim rukama uzmete testa koliko vam je potrebno. Kada budete koristili testo samo ga ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi i razvucite na pobrašnjenoj površini.

Shutterstock
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko (500 ml), pa dodajte kvasac (42 g) i šećer (1 ravnu kašiku) i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim pokrijte i ostavite 10 minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno (oko 1 kg, možda malo više), prašak za pecivo (1/2 kašičice) i so (1 kašičica), pa sipajte ulje (50 ml) i jogurt (200 ml), a onda dodajte 2 jajeta. Sjedinite smesu, pa dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Nauljite ga, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Možete odmah da ga koristite, a možete i da ga čuvate u frižideru. Ako se odlučite za opciju da ga čuvate u frižideru obavezno ga stavite u kesu koju ćete zatvoriti.
Bonus video: