Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu.
Da biste skuvali klipove kukuruza, potrebno je prvo da ga očistite od lišća i svile. Zatim poređajte klipove jedan pored drugog, prekrijte ih vodom potpuno i pokrijte ih sa nekoliko listova koje ste odstranili, jer će tako imati lepši ukus.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Mladi kukuruz se kuva brzo, 15-20 minuta u ekspres loncu. Stariji kukuruz se kuva 40 minuta u ekspres loncu, a možda i duže, zavisi od starosti.
Ako kuvate kukuruz u običnoj šerpi, to će trajati oko dva sata. Još jedna kulinarska tajna koju vam otkrivamo je da ne stavljate so u kukuruz pre i za vreme kuvanja, zato što će zrna biti tvrda. Soli se neposredno pre serviranja, ako tako volite.