Očistite rernu bez žice i odmašćivača: Potreban vam je samo jedan sastojak koji sigurno imate u kući i biće kao nova

Jelena Vukelić Vesti 05.09.2023 11:48 0

Ovaj trik je odličan za čišćenje stakla na vratima rerne, ali je efikasan i na metalnom okviru

Čišćenje rerne

Shutterstock

Naime, sve što vam je potrebno su tableta za pranje sudova ili dve, u zavisnosti od toga koliko je rerna masna i prljava, i posuda sa toplom vodom.

Savetuje se da koristite samo komprimovane tablete u prahu, a ne tablete sa gelom. Sve što treba da uradite jeste da stavite tabletu u vodu i držite je tako dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da se ne raspadne. Zatim jednostavno trljajte vrata tabletom, sunđer vam neće biti potreban!

Dlanom kružnim pokretima pomerajte tabletu da biste uklonili mrlje i masnoću.

Ako tableta počne da se suši, ponovo je stavite u vodu. Ovaj trik je odličan za čišćenje stakla na vratima rerne, ali je efikasan i na metalnom okviru. Kada završite, obrišite ostatke tablete i prljavštinu vlažnom krpom.

Tablete za mašine za pranje posuđa napravljene su od koncentrata deterdženta, zbog čega uklanjaju čak i najtvrdokorniju masnoću i ostavljaju posuđe sjajnim. Ovi moćni sastojci takođe deluju na masti i mrlje od pečene hrane koje ostaju u rerni.

Osim toga, tablete imaju abrazivnu površinu koja čisti i najtvrdokornije mrlje, ali su dovoljno nežne da ne ogrebu staklo na vratima rerne.

Komentari (0)
Loading