Očisti kuću za samo 100 dinara: Domaće sredstvo za čišćenje svih površina, a pravi se za 5 sekundi

Marina Đurđević Vesti 12.08.2023 20:49 0

Ovom tečnošću možete da čistite police, podove, stolove, kupatilo... a bezbednije je od skupih proizvoda s teškim hemikalijama

žena

Shutterstock

Domaća sredstva za čišćenje su sve popularnija proteklih godina jer nam ona pomažu da provereno, bezbedno i s manje hemikalija dovedemo svoj dom do savršenstva.


Uz to, ovakvi preparati su uglavnom mnogo jeftiniji od kupovnih, a pre izvesnog vremena jedna tiktokerka je podelila svoj trik za "uradi sam" tečnost za čišćenje svih površina za koje vam treba manje od 100 dinara.

Lizl Elizabet, Engleskinja koja živi u Australiji, vrlo je popularna na Tik Toku, gde je trenutno prati više od 200.000 ljudi i gde deli svoje cake za čišćenje.

 

 

Budući da je vlasnica kompanije za čišćenje, ona i te kako ima iskustva u ovoj oblasti, a ističe i da je majka dvoje dece, zbog čega u njenoj kući uvek ima posla.


"Upotrebite ovo za sve", savetuje Lizl svoje pratioce. Probajte ovo i više nikada se nećete vratiti kupovnim proizvima za čišćenje.

1 šolja vode
1 šolja sirćeta
1 kašika deterdženta za pranje sudova
3 kapi ulja karanfilića

"Sirće sadrži sirćetnu kiselinu, koja je moćan dezinfektant i ubija bakterije. Godinama nisam ni pipnula izbeljivače"   kaže Lizl.S druge strane, ulja karanfilića ubija spore plesni, što je savršeno za kupatilo. Ukoliko želite da ublažite miris sirćeta, Lizl preporučuje da dodate i 10 kapi svog omiljenog esencijalnog ulja, a ona uglavnom koristi miris pomorandže i lavande.


Potom sve sipa u bocu sa raspršivačem i spremna je za čišćenje!


Njen snimak je, inače, do sada pogledalo više od 680.000 korisnika Tik Toka, a većina je oduševljena njenim izumom.

Komentari (0)
Loading