Ester je zanosna STJUARDESA: Otkriva najbolje TRIKOVE za putovanja, mnogi će vam ovog leta biti neophodni

Vesti 09.06.2023 22:30 0

Ester Sturs redovno sa svojim pratiocima deli svoje najbolje "putne tajne"

instagram

Printscreen/Instagram

Ester radi za holandsku avio-kompaniju, a kako je u opisu njenog posla da odseda u raznim hotelima širom sveta, ona deli svoja iskustva i redovno izveštava svoje pratioce na TikToku o načinima da sebi olakšaju putovanje.

Ova lepa plava devojka je oduvek sanjala da bude stjuardesa, a sa 16 je pohađala kurs za avijaciju tri pune godine, pre nego što je 2019. započela svoju letačku karijeru kao stjuardesa. Za sadašnju kompaniju leti od 2020.godine.

Ester(22) rodom iz Roterdama u Holandji, otkrila je svoje najbolje savete i trikove, koje treba imati na umu kada putujete.

 

 

U klipu postavljenom na TikTok, koji ima 1,2 miliona pregleda i preko 52.000 lajkova, ona deli uvid u neke od najboljih najboljih stvari koje treba da zapamtitie kada ste na putu. Evo i njenih metoda:

Ostavite cipele u sefu

Mnogi hoteli, hosteli i kuće za odmor imaju sef, koji služi da turisti stave sve skupe stvari koje žele da drže zaključane. Nekada se desi da ih tu i ostave... Noć pre nego što napustite smeštaj, stavite cipele u sef.

- Na ovaj način nikada nećete zaboraviti ništa iz ovog sefa, jer cipele morate obuti. Ovo je moj najvažniji savet, primetićete da vam fale cipele i setićete se da su u defu, zajedno sa ostalim dragocenostima.

Navlažite mali peškir kad stignete u hotel

Ester je rekla: 
- Biti u avionu znači da uvek patiš od suvog vazduha, pa nije lepo imati suv vazduh i u sobi. Kada stignete u svoj smeštaj, namočite mali peškir i stavite ga ispred grejalice, na bezbednoj udaljenosti. Ta voda ispari u maloj hotelskoj sobi, koja može doneti malo olakšanja.

Uvaljajte odeću za dodatni prostor

Kada je u pitanju pakovanje, većina putnika se trudi da što više stvari stane u torbu, a svakako su  stjuardese profesionalci u tome. Ester deli savet:
- Uvek izgleda kao da nemate dovoljno mesta u svojoj torbi kada se pakujete. Međutim, jedan od najboljih 
putnih hekova je da odeću umotate ili zarolate, umesto da je savijate.

Jeftiniji letovi avio kompanija

Često će sajtovi za putovaja i avio-kompanija snimiti vašu istoriju pretrage, instaliranjem kolačića u vaš

pretraživač.
-Ove kompanije znaju koliko često posećujete njiho sajt, i obično će podići cenu zbog vaše zainteresovanosti, prokomentarisala je ona, stoga korišćenjem privatnog pregledanja ništa se ne može pratiti ili ući u trag.

 

 

Pošaljite sebi sken vašeg pasoša na e-mail

Ovo je jedan od Esternih najvećih saveta, koji bi mogao biti veoma koristan. 
- Dokaz o vašem identitetu je od vitalnog značaja. Ovo je posebno važno ako ste žrtva krađe ili gubitka dokumenta.

Punjenje elektronskih uređaja preko TV-a

- Jedan od najneverovatnijih hakova za putovanje je punjenje elektornskih uređaja preko televizora, otkriva Ester, ovo je izuzetno korisno ako ste izgubili zidni utikač za punjač.

Kapa za tuširanje za cipele

Koristite kapu za tuširanje za cipele, rekla je stjuardesa- tako se vaša odeća neće zaprljati kada stavite cipele u kofer. Ove kape uglavnom se dobijaju u hotelu, sa malim setom za ličnu higijenu.

Na snimku se može videti kako demonstrira svoje veštine: zatvara zavese pomoću vešalice, pokazuje kako da napunite telefon tako što ćete ga priključiti za Tv, kako koristi kapu za tuširanje...

Korisnici su pohrlili na komentare, da podele svoje reakcije, a mnogi su ostali u strahu od skrivenih trikova..

Komentari (0)
Loading