Navikli smo na isključivo slanu verziju omleta, a postoje i veoma zanimljive slatke varijante koje treba isprobati. Jedna od njih je omlet sa jabukama!
Izaberite mali tiganj u kome će vaš omlet poprimiti odgovarajući oblik i započnite pripremu!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci:
1 veća jabuka
3 kašike integralnog brašna
2 kašike ovsenih pahuljica
1 jaje
2 kašike meda
oko 50 ml vode
malo smeđeg šećera i šećera u prahu za posipanje
Cimet
Priprema:
Jaje lagano ulupati viljuškom, pa mu dodati brašno i pahuljice, zatim med i vodu. Mešati sve žicom za mućenje da dobijete finu ujednačenu smesu.
Zagrejati mali tiganj sa par kapi maslinovog ulja. Sipati smesu u tiganj, malo protresti da se ravnomerno razlije i preko dodati jabuke. Lagano ih utisnuti u smesu.
Kad se omlet odvoji sa strane i postane tamniji okrenite ga na drugu stranu. Jako je mekan pa koristite mali tanjir da ga okrenete. Ispeći ga do kraja, oko 5 min sa svake strane.
Na gotov omlet stavite tanjir i okrenite naopako da ostane na tanjiru. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu, poslužiti uz voće, med ili javorov sirup i grčki jogurt.