Evo kako da OLJUŠTITE lako kuvana jaja: Obratite pažnju samo na jednu stvar kada ih kupujete

Vesti 09.04.2023 14:08 0

Jaja su ukusna i zdrava, ali guljenje često predstavlja problem

Evo kako da OLJUŠTITE lako kuvana jaja: Obratite pažnju samo na jednu stvar kada ih kupujete

Pexels

Ako ih volite tvrdo kuvane, možda ćete se boriti i sa ovim problemom. Ljuska ne želi da se odvoji od proteina, a ceo proces ponekad traje skoro isto toliko vremena kao i samo kuvanje. Da li ste se ikada zapitali zašto je ponekad tvrdo kuvano jaje lako oljuštiti, a drugi put preteško? Znamo odgovor.

Možda zvuči čudno, ali razlog za probleme sa guljenjem je ... svežina jajeta. Malo ljudi zna da što je jaje svežije, to će biti teže oljuštiti. Ako se lako skida, to znači da imamo posla sa malo starijim jajima. Naravno, to ne znači jesti jaja sa isteklim rokom trajanja.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading