Topli doručak ili desert: Recept za PEČENU kašu sa kakaom i jagodama, ovo još niste probali

Vesti 23.11.2021 12:10 0

Tradicionalna kaša je poznata svima. Neki kuvaju i jedu ovsenu kašu sa omiljenim džemom, drugi uveče sipaju mleko i jedu ovsene pahuljice sa omiljenim svežim voćem

Topli doručak ili desert: Recept za PEČENU kašu sa kakaom i jagodama, ovo još niste probali

Shutterstock

Pečene kašice su se sve češće pojavljivale na brojnim kulinarskim blogovima, pa takav recept ne možemo propustiti.

Sastojci:

  • 1 šolja ovsene kaše
  • 2 šolje ovsenog mleka
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 banana
  • šaka smrznutih jagoda i malina
  • prstohvat soli

Služiti uz:

  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 3 kašike sojinog jogurta, sa ukusom vanile

Priprema:

1. Izblendajte bananu, da bude kao fil, bez grudvica.

2. Pomešajte ovsene pahuljice sa pasiranom bananom, lanenim semenom, kakaom i solju i stavite u posudu za pečenje.

3. Pripremljene sastojke prelijte ovsenim mlekom i na vrh stavite smrznuto voće.

4. Tepsiju stavite u rernu, zagrejanu na 180 stepeni, i pecite oko 20 minuta.

5. Pečenu kašu stavite na tanjir i poslužite sa puterom od kikirikija i jogurtom.

Prijatno!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading