Pečene kašice su se sve češće pojavljivale na brojnim kulinarskim blogovima, pa takav recept ne možemo propustiti.
Sastojci:
- 1 šolja ovsene kaše
- 2 šolje ovsenog mleka
- 1 kašika lanenog semena
- 1 kašika kakaoa
- 1 banana
- šaka smrznutih jagoda i malina
- prstohvat soli
Služiti uz:
- 2 kašike putera od kikirikija
- 3 kašike sojinog jogurta, sa ukusom vanile
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
1. Izblendajte bananu, da bude kao fil, bez grudvica.
2. Pomešajte ovsene pahuljice sa pasiranom bananom, lanenim semenom, kakaom i solju i stavite u posudu za pečenje.
3. Pripremljene sastojke prelijte ovsenim mlekom i na vrh stavite smrznuto voće.
4. Tepsiju stavite u rernu, zagrejanu na 180 stepeni, i pecite oko 20 minuta.
5. Pečenu kašu stavite na tanjir i poslužite sa puterom od kikirikija i jogurtom.
Prijatno!
BONUS VIDEO