Topli doručak ili desert: Recept za PEČENU kašu sa kakaom i jagodama, ovo još niste probali

Vesti 23.11.2021 12:10 0

Tradicionalna kaša je poznata svima. Neki kuvaju i jedu ovsenu kašu sa omiljenim džemom, drugi uveče sipaju mleko i jedu ovsene pahuljice sa omiljenim svežim voćem

Topli doručak ili desert: Recept za PEČENU kašu sa kakaom i jagodama, ovo još niste probali

Shutterstock

Pečene kašice su se sve češće pojavljivale na brojnim kulinarskim blogovima, pa takav recept ne možemo propustiti.

Sastojci:

  • 1 šolja ovsene kaše
  • 2 šolje ovsenog mleka
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 banana
  • šaka smrznutih jagoda i malina
  • prstohvat soli

Služiti uz:

  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 3 kašike sojinog jogurta, sa ukusom vanile

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

1. Izblendajte bananu, da bude kao fil, bez grudvica.

2. Pomešajte ovsene pahuljice sa pasiranom bananom, lanenim semenom, kakaom i solju i stavite u posudu za pečenje.

3. Pripremljene sastojke prelijte ovsenim mlekom i na vrh stavite smrznuto voće.

4. Tepsiju stavite u rernu, zagrejanu na 180 stepeni, i pecite oko 20 minuta.

5. Pečenu kašu stavite na tanjir i poslužite sa puterom od kikirikija i jogurtom.

Prijatno!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading