Ne morate da gurate HEMIJSKE OLOVKE, maskare i sve što vam padne POD RUKU! Otkrivamo vam kako da otvorite VINO bez vadičepa

K.Ć. Vesti 01.11.2022 16:30 1

Kako otvoriti vino bez vadičepa (otvarača)? Moguće je, samo treba znati kako. Otvaranje flaše vina bez vadičepa je pravi izazov

Ne morate da gurate HEMIJSKE OLOVKE, maskare i sve što vam padne POD RUKU! Otkrivamo vam kako da otvorite VINO bez vadičepa

Shutterstock

Na sreću, postoji nekoliko načina da se nosite sa ovom situacijom. Vadičep je najbolji način za otvaranje vina, ali se može uspešno i bez njega. Saznajte više o našim pametnim trikovima kako da otvorite vino.

Vino je savršeno za žensko veče ili romantičnu večeru. Problem nastaje kada nemamo vadičep, ali nije beznadežna situacija. Predlažemo kako otvoriti vino na različite načine. Ispostavilo se da se to može učiniti bez upotrebe vadičepa. I to bez razbijanja flaše. Suprotno izgledu, otvaranje vina bez vadičepa nije tako teško. Imajte na umu da neke metode zvuče prilično smešno, ali zapamtite - pokušavate na sopstveni rizik.

Želite li vino, ali nemate vadičep? Ne morate odustati od pića ili trčati u prodavnicu. Možda imate pri ruci neki predmet kojim ćete otvoriti bocu.

Otvaranje flaše vina bez vadičepa: ekserom i kleštima

Zabijte i zavijte ekser u čep, a zatim pokušajte da ga izvučete kleštima.

Otvaranje flaše vina bez vadičepa: upaljačem

Kako otvoriti vino upaljačem? Zagrejte grlić boce upaljačem i čep će sam iskočiti. Loša vest je da može da izleti zajedno sa sadržajem.

Otvaranje flaše vina bez vadičepa: makazama

Kako otvoriti vino makazama? Zabodite jedno sečivo makaza u čep, a zatim pokušajte da ga uvrnete. Nastavite to da radite dok se otpor ne smanji i graničnik se lako izvuče.

Otvaranje vinske boce bez vadičepa: šrafcigerom

Ukucajte šrafciger u čep i pokušajte da ga izvučete.

Kako otvoriti vino bez vadičepa? Zalepite čep u bocu

Ovo je još jedna opcija da se otarasite čepa, ali morate uzeti u obzir da će čep ostati unutar boce. Uzmite bilo koji tvrdi predmet kojim možete zabiti čep - na primer drvo, dršku četkice za zube, šrafciger. Možete pritisnuti predmet nadole ili koristiti čekić ili brusilicu da ga gurnete unutra. Naravno, budite delikatni, slomljena boca nije ono što biste želeli kada pokušavate da otvorite vino.

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Саво
02.11.2022 07:59

Najednostavnije je ako se pre otvaranja prekrstite i zatim kažete: "flašo, otvori se". Posle ovog, preostaje vam d sipate vino u čaše ako ih imate pri ruci.