Ako želite da vaš JORGAN posle pranja bude mekan, ubacite ovo u VEŠ MAŠINU

Vesti 02.01.2023 16:45 1

Pre svega, treba da odgovorite na pitanje - zašto peremo jorgane, ako se ne zaprljaju?

Veš mašina

Shutterstock

Posteljina upija svaku prljavštinu, tako da "unutrašnjost" uvek treba da bude čista. Nažalost, stvar nije tako jednostavna. 

Tamo dospevaju sve vrste zagađivača, kao što su vaša koža, znoj i drugi sekreti, koji su savršeno okruženje za rast bakterija, grinja i drugih mikroba. Zbog toga jorgan može postati opasan za ljude koji pate od alergija, ali mogu i izazvati kašalj, curenje iz nosa ili alergije kod zdravih ljudi. Pranje jorgana svakih nekoliko nedelja će vam sigurno pomoći.

Pre svega, pratimo sva uputstva proizvođača. Ako želimo samo da properemo malo naš pokrivač, dovoljno je 40 stepeni C. Međutim, ako želite da se otarasite mikroorganizama, povećajte temperaturu pranja na 60 stepeni C. centrifugu treba ograničiti na maksimalno 1.000 obrtaja.

U ovom trenutku možete isprobati pametan trik koji će naš jorgan učiniti mekim i pahuljastim. Ubacite nekoliko teniskih loptica u veš mašinu pre nego što upalite da se vaš pokrivač pere. Zahvaljujući ovom triku, jorgan će zadržati svoj oblik.

Nakon pranja, brzo izvadite jorgan da se ne deformiše. Ako koristite mašinu za sušenje veša - koristite program sa najnižom mogućom temperaturom. Ako ga okačite napolju, izbegavajte mesta izložena direktnoj sunčevoj svetlosti.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Đura
02.01.2023 17:41

Tenis loptice idu u ‘dryer’ (mašina za sušenje), a ne u veš mašinu!!?