Aromatična marinirana pileća prsa su odličan predlog za nedeljni ručak. Možete ga dodati i salatama, na primer sa omiljenim sosom.
Recept za pileća prsa
Pileća prsa su odličan izvor hranljivih materija. Lako su svarljiva, sadrže veliku količinu korisnih proteina i drugih mikronutrijenata. Njihova konzumacija se posebno preporučuje osobama koje se bave sportom , jer je protein koji se nalazi u pilećim prsima glavni gradivni element ljudskog mišićnog sistema.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Sočna pileća prsa iz rerne
Priprema:
Kalorije: 80 kcal (100 g)
Broj porcija: 2
Sastojci
- 1 dupla pileća prsa
Marinada za sočna pileća prsa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica začina za piletinu
- 1 kašičica majčine dušice
- 0,5 kašičice soli
- Kašika ulja ili maslinovog ulja
Pileća prsa u rerni - način pripreme
1. Pileća prsa dobro operite i isecite na pola.
2. Pomešajte slatku papriku, majčinu dušicu, biljnu papriku, začin za piletinu, so i ulje ili maslinovo ulje. Utrljajte pripremljenu marinadu na svaku polovinu prsa.
3. Stavite marinirano meso u frižider na oko sat vremena.
4. Nakon što prođe ovo vreme, svaku polovinu prsa stavite u posebnu kesu za pečenje. Zavežite kesu i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni Celzijusa.
5. Pecite oko 30 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohladi. Zatim isecite na kriške debljine oko 3-4 centimetra.
Poslužite kriške pilećih prsa sa grilovanim ili dinstanim povrćem, ili uz kuvani krompir i salatu. Recept se takođe može modifikovati promenom ili dodavanjem začina koji se koriste u marinadi.
