Aromatična marinirana pileća prsa su odličan predlog za nedeljni ručak. Možete ga dodati i salatama, na primer sa omiljenim sosom.
Recept za pileća prsa
Pileća prsa su odličan izvor hranljivih materija. Lako su svarljiva, sadrže veliku količinu korisnih proteina i drugih mikronutrijenata. Njihova konzumacija se posebno preporučuje osobama koje se bave sportom , jer je protein koji se nalazi u pilećim prsima glavni gradivni element ljudskog mišićnog sistema.
Sočna pileća prsa iz rerne
Priprema:
Kalorije: 80 kcal (100 g)
Broj porcija: 2
Sastojci
- 1 dupla pileća prsa
Marinada za sočna pileća prsa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica začina za piletinu
- 1 kašičica majčine dušice
- 0,5 kašičice soli
- Kašika ulja ili maslinovog ulja
Pileća prsa u rerni - način pripreme
1. Pileća prsa dobro operite i isecite na pola.
2. Pomešajte slatku papriku, majčinu dušicu, biljnu papriku, začin za piletinu, so i ulje ili maslinovo ulje. Utrljajte pripremljenu marinadu na svaku polovinu prsa.
3. Stavite marinirano meso u frižider na oko sat vremena.
4. Nakon što prođe ovo vreme, svaku polovinu prsa stavite u posebnu kesu za pečenje. Zavežite kesu i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni Celzijusa.
5. Pecite oko 30 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohladi. Zatim isecite na kriške debljine oko 3-4 centimetra.
Poslužite kriške pilećih prsa sa grilovanim ili dinstanim povrćem, ili uz kuvani krompir i salatu. Recept se takođe može modifikovati promenom ili dodavanjem začina koji se koriste u marinadi.