HRSKAVI keksići bez JAJA: Prave se od TRI sastojka koje sigurno imate u KUHINJI!

Vesti 17.11.2021 10:20 0

Kada vam u kući ponestane jaja, a jede vam se nešto slatko, pripremite ove jednostavne hrskave kolačiće

HRSKAVI keksići bez JAJA: Prave se od TRI sastojka koje sigurno imate u KUHINJI!

Pexels

Ovo je recept iz kuvara "Brzi i laki deserti" italijanske autorke Alise Balosi, a prvo ćemo vam ukratko ispričati njenu priču...

Pre pet godina, Alis je radila u kancelariji i svaki dan doživljavala stresove. Zato se jednog jutra probudila i shvatila da želi promenu, istog dana se prijavila za takmičenje u šou "Bake off".

Posle učešća u emisiji, novinari su je često intervjuisali i tako je krenula njena priča. Nakon toga pokrenula je svoju stranicu "I dolci di Alice" na kojoj redovno objavljuje recepte i sada mogže da kaže da zaista radi ono što voli.

- Posle emisije i intervjua počela sam da pripremam sve više poslastica na italijanskoj televiziji, a posle toliko godina rada i truda pisanje knjige je bila višnja na torti - rekla je Balosi.

Pored podučavanja poslastičarske umetnosti kako bi ovaj oblik umetnosti približila što široj publici, Alisa voli da svakom slatkom receptu da lični pečat i upravo zato joj je često potrebna inspiracija.

- U poslastičarstvu je teško doći do recepta koji ne postoji u svetu i koji je originalan jer smo skoro sve kombinacije već isprobali. Moja tajna je da jednostavno pojednostavim sve recepte. Kada ih prilagodim na način koji je meni prihvatljiv, onda im je potrebno manje pribora za pripremu, koraci su mnogo jednostavniji, a može i da se uštedi na vremenu - dodao je Balosi.

Recept za hrskave keksiće:

Potrebno je: 150 g maslaca, 70 g šećera i 130 g brašna

Priprema:

U većoj činiji pomešajte puter i šećer tako da dobijete jednoličnu smesu. Potom dodajte brašno i čim ga smesa upije, prestanite da pravite testo.

Razvaljajte ga valjkom između dva lista papira za pečenje, ako nemate valjak, možete i rukama - ne moramo po svaku cenu da budemo precizni! Razvijenu smesu stavite u frižider na sat vremena, najmanje 30 minuta da se stvrdne.

Posle 30 minuta upaliti rernu na 170 stepeni i dok se zagreva, okruglim kalupom ili šoljom izvadite keksiće iz testa.

Ređajte keksiće u kalup za rernu obloženu folijom za pečenje. Stavite u rernu i pecite oko 15 minuta. Pazite na ivicu - kada ivice postanu zlatnožute, vreme je da poslasticu izvadite iz rerne.

Komentari (0)
Loading