Ovo je recept iz kuvara "Brzi i laki deserti" italijanske autorke Alise Balosi, a prvo ćemo vam ukratko ispričati njenu priču...
Pre pet godina, Alis je radila u kancelariji i svaki dan doživljavala stresove. Zato se jednog jutra probudila i shvatila da želi promenu, istog dana se prijavila za takmičenje u šou "Bake off".
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Posle učešća u emisiji, novinari su je često intervjuisali i tako je krenula njena priča. Nakon toga pokrenula je svoju stranicu "I dolci di Alice" na kojoj redovno objavljuje recepte i sada mogže da kaže da zaista radi ono što voli.
- Posle emisije i intervjua počela sam da pripremam sve više poslastica na italijanskoj televiziji, a posle toliko godina rada i truda pisanje knjige je bila višnja na torti - rekla je Balosi.
Pored podučavanja poslastičarske umetnosti kako bi ovaj oblik umetnosti približila što široj publici, Alisa voli da svakom slatkom receptu da lični pečat i upravo zato joj je često potrebna inspiracija.
- U poslastičarstvu je teško doći do recepta koji ne postoji u svetu i koji je originalan jer smo skoro sve kombinacije već isprobali. Moja tajna je da jednostavno pojednostavim sve recepte. Kada ih prilagodim na način koji je meni prihvatljiv, onda im je potrebno manje pribora za pripremu, koraci su mnogo jednostavniji, a može i da se uštedi na vremenu - dodao je Balosi.
Recept za hrskave keksiće:
Potrebno je: 150 g maslaca, 70 g šećera i 130 g brašna
Priprema:
U većoj činiji pomešajte puter i šećer tako da dobijete jednoličnu smesu. Potom dodajte brašno i čim ga smesa upije, prestanite da pravite testo.
Razvaljajte ga valjkom između dva lista papira za pečenje, ako nemate valjak, možete i rukama - ne moramo po svaku cenu da budemo precizni! Razvijenu smesu stavite u frižider na sat vremena, najmanje 30 minuta da se stvrdne.
Posle 30 minuta upaliti rernu na 170 stepeni i dok se zagreva, okruglim kalupom ili šoljom izvadite keksiće iz testa.
Ređajte keksiće u kalup za rernu obloženu folijom za pečenje. Stavite u rernu i pecite oko 15 minuta. Pazite na ivicu - kada ivice postanu zlatnožute, vreme je da poslasticu izvadite iz rerne.

BREND AMBASADORI EXPA BIĆE NAJVEĆA DOMAĆA I SVETSKA IMENA Promocija na najbolji mogući način!

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

Haos na ulicama: Tri osobe povređene u udesima u Beogradu

Komšije sustižu Srbiju – Mađarska završava svoje obaveze oko gasovoda

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Svakog leta izgorite na suncu i odmor vam presedne? Pronašli smo 3 proizvoda koja štite, garantuju bronzani ten i na popustu su!

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

PROBLEMI S "PAPIROLOGIJOM" I AUTORITETIMA Astro savet za petak 20. jun: Aspekti Meseca u večernjim satima donose mogućnosti za zaradu

JUČE JE TIKET PROŠAO: Evo predloga iz ostalih sportova za petak
OD DANAS BEZ SAOBRAĆAJA U DELU ULICE SELJAČKIH BUNA: Počinju radovi na izgradnji vrelovodnog priključka u Novom Sadu
Vernici danas slave Svetog mučenika Teodota: Jedna stvar je posebno važna, a veruje se da se treba okupati 3 puta hladnom vodom

Tramp odobrio direktan udar na Iran! Strašne vesti iz Amerike, svet na korak do potpunog uništenja

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

BREND AMBASADORI EXPA BIĆE NAJVEĆA DOMAĆA I SVETSKA IMENA Promocija na najbolji mogući način!

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!
