Tek tada možemo biti sigurni da su upotrebljeni sastojci najvišeg kvaliteta i da je sam proces prženja obavljen kako treba. To, međutim, ne znači da kada se odlučujemo da kupimo krofne u radnji, da ne valjaju uopšte. Postoji nekoliko načina da brzo, na oko, procenite da li će ova krofna biti ukusna.
Kako prepoznati dobre krofne?
Savršena krofna je lagana, mekana i ima hrskavu koru. Testo treba da bude mekano i ne previše slatko. Obavezno sa dosta gustog fila, lepo ukrašenog šećerom u prahu ili glazurom. Kako kupiti tako ukusnu krofnu koja ne samo da izgleda lepo, već i ima odličan ukus?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Neće uvek savršeno lepe i privlačne biti najukusnije.
Dobra krofna jednostavno ne može izgledati loše. Ispucala, osušena glazura je loš znak. Baš kao zgužvano i „dignuto“ ili deformisano testo. Ovi znaci ukazuju da je krofna ili stara i ne bi trebalo da je pojedemo.
Stručnjaci savetuju da birate krofne sa belim rubom. To znači da je ona pržen na pravoj temperaturi i na pravi način. Takođe obratite pažnju na boju. Dobra krofna ne bi trebalo da bude bleda (osim pomenutog prstena u sredini), ali ni previše tamna i da izgleda kao da je pregorela.
Kada kupujete krofne, trebate izabrati srednje veličine. Ni preveliki ni premali. Trebalo bi da blago mirišu na mešavinu šećera i masti i fila. Međutim, zapamtite da ovaj miris ne može biti neprijatan ili previše intenzivan.
Mnogo o kvalitetu krofne može reći njena... cena. Nemojmo očekivati da će nas one najjeftinije oduševiti svojim ukusom. Ako želite dobar proizvod, morate ga platiti.
Takođe bolje je izabrati manje pekare i poslastičarnice umesto krofni iz supermarketa. Na ovaj način podržavamo lokalna preduzeća i imamo priliku da probamo delikatese koji se ne proizvode masovno.