Kako prepoznati dobre KROFNE u prodavnici? Obratite pažnju na ovaj detalj

Vesti 15.02.2023 19:00 0

Najzdravije i često najukusnije krofne su one koje sami pravimo

Kako prepoznati dobre KROFNE u prodavnici? Obratite pažnju na ovaj detalj

Shutterstock

Tek tada možemo biti sigurni da su upotrebljeni sastojci najvišeg kvaliteta i da je sam proces prženja obavljen kako treba. To, međutim, ne znači da kada se odlučujemo da kupimo krofne u radnji, da ne valjaju uopšte. Postoji nekoliko načina da brzo, na oko, procenite da li će ova krofna biti ukusna.

Kako prepoznati dobre krofne?

Savršena krofna je lagana, mekana i ima hrskavu koru. Testo treba da bude mekano i ne previše slatko. Obavezno sa dosta gustog fila, lepo ukrašenog šećerom u prahu ili glazurom. Kako kupiti tako ukusnu krofnu koja ne samo da izgleda lepo, već i ima odličan ukus? 

Neće uvek savršeno lepe i privlačne biti najukusnije. 

Dobra krofna jednostavno ne može izgledati loše. Ispucala, osušena glazura je loš znak. Baš kao zgužvano i „dignuto“ ili deformisano testo. Ovi znaci ukazuju da je krofna ili stara i ne bi trebalo da je pojedemo.

Stručnjaci savetuju da birate krofne sa belim rubom. To znači da je ona pržen na pravoj temperaturi i na pravi način. Takođe obratite pažnju na boju. Dobra krofna ne bi trebalo da bude bleda (osim pomenutog prstena u sredini), ali ni previše tamna i da izgleda kao da je pregorela.

Kada kupujete krofne, trebate izabrati srednje veličine. Ni preveliki ni premali. Trebalo bi da blago mirišu na mešavinu šećera i masti i fila. Međutim, zapamtite da ovaj miris ne može biti neprijatan ili previše intenzivan.

Mnogo o kvalitetu krofne može reći njena... cena. Nemojmo očekivati da će nas one najjeftinije oduševiti svojim ukusom. Ako želite dobar proizvod, morate ga platiti. 

Takođe bolje je izabrati manje pekare i poslastičarnice umesto krofni iz supermarketa. Na ovaj način podržavamo lokalna preduzeća i imamo priliku da probamo delikatese koji se ne proizvode masovno.

Komentari (0)
Loading