Kako boja odeće koju nosimo utiče na druge? Jedna nikako nije poželjna ako idemo na sastanak

Vesti 06.02.2023 13:45 0

TikToker Maks Klimenko je u videu objasnio kako određene boje odeće koju nosimo mogu da utiču na to kako nas drugi doživljavaju kada se prvi put sretnemo, a posebno na sastancima.

Kako boja odeće koju nosimo utiče na druge? Jedna nikako nije poželjna ako idemo na sastanak

Printscreen/TikTok

„Psihologija boja pokazuje da boje koje nosite utiču na percepciju ljudi o vama“, stoji u opisu videa. „Koje boje nositi, po nauci?“, pitanje je koje se postavlja na početku snimka, a potom kreće objašnjenje šta svaka boja znači. "Babi blue" - naivnost - nosite da biste dobili stvari besplatno i izbegli kazne. Sledeća navedena je bila roze, što znači samopouzdanje i preporučuje nošenje na prezentacijama.

@maxklymenko Colour psychology shows that colours you wear affect people’s perceptions of you 🤓 (oops @daviddobrik) #learnontiktok #psychologyfacts #colours ♬ Figure It Out - Blu DeTiger

 


Ljubičasta označava bogatstvo i navodi da treba da je nosite kada želite da ostavite utisak kontrole. Zelena znači pouzdanost i preporučuje se kada radite u timovima. Na samom kraju ističe da se crna boja smatra posebno sumnjivom i ističe da je nikako ne treba nositi na sastancima.

 

 

Komentari (0)
Loading