Žena priznala da RERNU čisti jednom godišnje: "Moguće je ako napravite ovo sredstvo"

Vesti 28.12.2022 12:23 0

Kaže da uopšte ne koristi sredstva za čišćenje na bazi hemikalija, već meša pola šolje deterdženta za pranje sudova, jednu i po šolju sode bikarbone i tri četvrtine šolje belog sirćeta.

Žena priznala da RERNU čisti jednom godišnje: "Moguće je ako napravite ovo sredstvo"

Shutterstock

Čišćenje rerne posle Božića će mnogima biti na listi obaveza, a za one kojima je to jedan od najtežih kućnih zadataka, jedna žena je otkrila kako da posle čišćenja rernu održe čistom tokom cele godine. - Rernu čistim samo jednom godišnje, ali onda je stvarno dobro očistim...“, napisala je tiktokerka pod korisničkim imenom @healthilittlepeach.


Za čišćenje, kaže, uopšte ne koristi hemikalije, već pravi svoje tako što pomeša pola šolje deterdženta za pranje sudova, jednu i po šolju sode bikarbone i tri četvrtine šolje belog sirćeta. Ako tražite tečnost za pranje sudova sa prirodnim sastojcima, ovo „uradi sam“ rešenje je potpuno prirodno i ekološki prihvatljivo, a kada se pomešaju, sastojci se formiraju u belu pastu koja čini čuda na ostacima hrane u rerni.

– Prvo izvadim rešetke iz rerne i stavim ih u toplu vodu sa malo tečnosti za pranje sudova, malo deterdženta za veš i malo sode bikarbone – objasnila je ona i pustila da se natapaju.


Za to vreme namazala sam pastu po unutrašnjoj strani rerne i ostavila da odstoji dva sata, pa sve dobro izribala“, kaže TikTokerka. Kada završi, dodaje, obriše rernu papirnim ubrusom, pa očisti i ispere rešetke i vrati ih unutra. „Na kraju, spoljni deo poprskam antibakterijskim sredstvom za čišćenje i obrišem krpom od mikrovlakana“, zaključila je ona u svom videu, koji je podeljen više od 2.000 puta. "Probajte da prokuvate sirće pre nego što ga dodate u smešu. Ukloniće više prljavštine i olakšati ribanje", savetuje jedan pratilac.
Komentari (0)
Loading