Ako i dalje niste odlučili kakav kolač da poslužite posle ručka, imamo sjajan predlog - kolač sa višnjama!
Potrebno je: 5 jaja, 300 g šećera, 2 dl jogurta, 1,5 dl ulja, 270 g brašna, 1/2 kesice praška za pecivo, 400 – 500 g višanja, šećer u prahu za posipanje kolača i vanil šećer
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Priprema:
Prvo odvojiti belanca od žumanaca, potom belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa im postepeno dodajte šećer i mutiti još malo. Dodati žumanca, pa ih umešati polako, ali špatulom. Postepeno sipajte i ostale sastojke i polako ih sjediniti sa belancima.
Kad testo postane homogeno, izlijte ga u podmazan i brašnom posut pleh. Na testo staviti višnje i malo ih uronite u testo, ne previše.
Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se ispeče. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu, pomešanim sa vanil šećerom,a zatim ga iseći na kocke.
Prijatno!