Ivana Mihić je pratiocima na Instagramu predložila jedan poseban desert, a autor je njena majka, legenda našeg glumišta Vera Čukić.
“Zbog velikog interesovanja koje je izazvao kolač moje majke, koji ovog puta niko osim mene nije jeo, ali javno potpisujem garanciju ukusa i kvaliteta, otkrivam vam recept”, napisala je Ivana i priložila uputstvo.
U prigodnu posudu sipati:
- 3 šoljice ulja,
- 3 šoljice mleka,
- 3 šoljice šećera,
- 3 jaja,
- 7 šoljica brašna,
- kašičicu sode bikarbone,
- 5 izrendanih jabuka.
Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh srednje veličine. Tri veće nektarine iseći na kriške u obliku polumeseca (ili kajsije, šljive, višnje...), pa ih poređati po smesi. Ubacite u zagrejanu rernu na 200⁰C i pecite 35 do 40 minuta na 180⁰C. Kada se kolač ispeče i ohladi, pospite ga vanilin-šećerom, isecite ga na kocke i u slast pojedite! Za posebno zadovoljstvo, kolač može da se posluži sa kuglom sladoleda od vanile, a tanjir ukrasi borovnicama. Prijatno!
BONUS VIDEO