Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 luk, seckani
- 1 crvena paprika, narezana
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašika kečapa
- 400 g limenke seckanog paradajza
- 2 k 400 g konzerve crnog ili pinto pasulja, oceđenog
- 4-6 jaja, u zavisnosti od toga koliko ste gladni (odrasli možda žele po 2 jaja)
- šaka korijandera, ubrano lišće
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Priprema
Zagrejte ulje u širokom plitkom tiganju i pržite luk 8-10 minuta dok ne omekša. Dodajte biber i kuvajte još 5 minuta, redovno mešajući, dok ne omekša. Umešajte beli luk, papriku i kečap, pa dodajte paradajz, poklopite i ostavite da se lagano krčka 10 minuta. Skinite poklopac i kuvajte još nekoliko minuta da se zgusne, pa dodajte pasulj. U ovoj fazi može se ohladiti i zamrznuti u porcijama.
Koristite kašiku da napravite 4-6 mesta u smesi za jaja - trebalo bi da vidite deo dna tiganja. Razbijte jaja jedno po jedno u šolju ili činiju i lagano ubacite jedno u svaku rupu. Pokrijte tiganj i smanjite temperaturu na nisku. Kuvajte 3-5 minuta dok se belanca ne skuvaju, ali žumanca još budu tečna. Posipajte preko korijandera da poslužite.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO