Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 luk, seckani
- 1 crvena paprika, narezana
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašika kečapa
- 400 g limenke seckanog paradajza
- 2 k 400 g konzerve crnog ili pinto pasulja, oceđenog
- 4-6 jaja, u zavisnosti od toga koliko ste gladni (odrasli možda žele po 2 jaja)
- šaka korijandera, ubrano lišće
Priprema
Zagrejte ulje u širokom plitkom tiganju i pržite luk 8-10 minuta dok ne omekša. Dodajte biber i kuvajte još 5 minuta, redovno mešajući, dok ne omekša. Umešajte beli luk, papriku i kečap, pa dodajte paradajz, poklopite i ostavite da se lagano krčka 10 minuta. Skinite poklopac i kuvajte još nekoliko minuta da se zgusne, pa dodajte pasulj. U ovoj fazi može se ohladiti i zamrznuti u porcijama.
Koristite kašiku da napravite 4-6 mesta u smesi za jaja - trebalo bi da vidite deo dna tiganja. Razbijte jaja jedno po jedno u šolju ili činiju i lagano ubacite jedno u svaku rupu. Pokrijte tiganj i smanjite temperaturu na nisku. Kuvajte 3-5 minuta dok se belanca ne skuvaju, ali žumanca još budu tečna. Posipajte preko korijandera da poslužite.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO