Za doručak spremite dimljeni PASULJ i pečena JAJA: Ovakav OBROK će vam dati potrebnu energiju tokom dana

Vesti 17.11.2022 08:00 0

Sočan i ukusan obrok za početak dana

Za doručak spremite dimljeni PASULJ i pečena JAJA: Ovakav OBROK će vam dati potrebnu energiju tokom dana

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 luk, seckani
  • 1 crvena paprika, narezana
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašika kečapa
  • 400 g limenke seckanog paradajza
  • 2 k 400 g konzerve crnog ili pinto pasulja, oceđenog
  • 4-6 jaja, u zavisnosti od toga koliko ste gladni (odrasli možda žele po 2 jaja)
  • šaka korijandera, ubrano lišće

 

Priprema

Zagrejte ulje u širokom plitkom tiganju i pržite luk 8-10 minuta dok ne omekša. Dodajte biber i kuvajte još 5 minuta, redovno mešajući, dok ne omekša. Umešajte beli luk, papriku i kečap, pa dodajte paradajz, poklopite i ostavite da se lagano krčka 10 minuta. Skinite poklopac i kuvajte još nekoliko minuta da se zgusne, pa dodajte pasulj. U ovoj fazi može se ohladiti i zamrznuti u porcijama.

Koristite kašiku da napravite 4-6 mesta u smesi za jaja - trebalo bi da vidite deo dna tiganja. Razbijte jaja jedno po jedno u šolju ili činiju i lagano ubacite jedno u svaku rupu. Pokrijte tiganj i smanjite temperaturu na nisku. Kuvajte 3-5 minuta dok se belanca ne skuvaju, ali žumanca još budu tečna. Posipajte preko korijandera da poslužite.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading