Niste sigurni da li je vreme da RASKINETE? Ovih PET signala će vam razbiti svaku iluziju o vašem partneru

K.Ć. Vesti 14.11.2022 12:06 0

Nije svaka veza dobra ili loša, ali često je potrebno mnogo vremena da se dođe do pravog saznanja

Niste sigurni da li je vreme da RASKINETE? Ovih PET signala će vam razbiti svaku iluziju o vašem partneru

unsplash

Pre nego što sazremo do odluke da je vreme da raskinemo, mogu se pojaviti sumnje, osećanja ili nada u "napredovanju" već odavno propale veze. Ipak, postoje neke stvari koje bi mogle da ubrzaju ovu tešku odluku.

Iako se čini da nema ništa gore od usamljenosti, nije istina. Mnogo je gore biti zaglavljen u toksičnoj vezi koja nema šanse za srećnu budućnost, ali stvarno nema. Čak i ako pomislite da vi grešite, da nije tako kao što mislite, ako imate vere da će biti bolje, varate se. Nikada neće biti bolje i nikada ne može da bude bolje. 

Teško je izvući se iz tog toksičnog kruga, koji vas samo vuče dublje u ponor. Ako ne možete sami da presečete, ako MOŽDA niste sigurni da li vam je u vezi dobro, ovo su pet znakova koji će vam ukazati na to da je vreme da sakupite prnje i krenete svojim putem dalje.

Kada vas partner vara

Ako je došlo do prevare, ovo je prvi argument protiv da partneru date još jednu šansu. Ako druga strana vara u vezi, oni su nelojalni, ne žele da pričaju o svojim problemima, jednostavno vas ne zaslužuju. Ulazak u vezu znači posvećenost principima na kojima se zasniva. Jedna izdaja se ipak može nekako objasniti, ali svaka naredna izdaja je udarac za osobu koja je oprostila. Nemoguće je stvoriti ispunjen odnos u kojem nema osećaja sigurnosti i poverenja u drugu osobu.

Nasilje

Nasilje ima mnogo imena, i samo zato što ne možete da vidite modrice na svom telu ne znači da je zlostavljanje u vezi podnošljivo. Čak i reči mogu povrediti i ostaviti ožiljke do kraja života. Ako postoji zavisnost, fizičko, mentalno, seksualno ili ekonomsko nasilje, morate se zaštititi. Ako vas je neko jednom udario, ograničio pristup novcu ili vas ucenio, može se pretpostaviti da će se to ponoviti. Zbog sebe, ne možete prihvatiti postupke svog toksičnog partnera.

Mnoge žene trpe nasilje u nadi da će se situacija popraviti. Mnogo vas ima strah koji vas sprečava da odete. Nasilje, u bilo kom obliku, dovoljan je impuls da odete ili tražite pomoć za sebe.

Kada među partnerima ima mnogo loše energije

Samo ljubav nije dovoljna da živite srećno. Ako partneri ne mogu da razgovaraju jedni sa drugima o emocijama, stalno se svađaju, ali ne rešavaju svoje probleme, pre ili kasnije će im to doći na naplatu. Sve nestašluke, nedostatak podrške i neprijatni komentari onemogućavaju da se osećate bezbedno u takvoj atmosferi. Ako partneri čine jedni druge nesrećnim, čak ni najjače osećanje ljubavi im neće pomoći. Što pre morate da se sklonite i da nađete mir sa sobom.

Kad je nestalo ljubavi

Teško je forsirati vezu u kojoj više ne postoje veza i dobre emocije među partnerima. Kada emocije pregore, takav odnos prestaje da zadovoljava potrebe partnera. Da, možete ostati u takvom braku ili takvoj veti, ali će to uvek biti praćeno osećajem nekog nedostatka. Tamo gde nema ljubavi i posvećenosti, nema smisla stvarati iluziju i ostajati u tome.

Nemate zajednički jezik

Postoje stvari koje se menjaju u životu, a to je normalno jer je povezano sa našim razvojem. Međutim, kada partneri ne mogu da nađu zajednički jezik, drugačije gledaju na svet, imaju drugačije planove i snove, neće moći da idu u jednom pravcu. U ovakvom odnosu uvek će jedan od partnera biti okrivljen. Ove razlike razaraju svaku dobru emociju i ubijaju sve ono lepo u čoveku. Tako da je najbolje rešenje otići i naći nekog što sličnijeg vama i vašim potrebama i interesovanjima.

Komentari (0)
Loading