Piletina u ČILI sosu: Žene u Srbiji su ODLEPILE za ovim receptom

Izvor: K.Ć. Vesti 13.11.2022 15:15 0

Piletina sa začinima, pečena na maslacu u ljutom sosu koji je bio ljut, al preukusan

Piletina u ČILI sosu: Žene u Srbiji su ODLEPILE za ovim receptom

Shutterstock

Sastojci

  • piletina ( krilca, bataci, karabataci ili iskošteni delovi belog mesa) jedno kilogram ipo
  • začini ( 1 ravna kašika suvog začina, na kvrh kašičice soli, pola kašičice bibera, pola kašičice belog luka u prahu, kašika sušenog prešunovog lista, kašičica karija, pola kašičice kurkume, 1 kašičica crvene, mlevene paprike, 1 puna kašika kukuruznog brašna, ne palente, brašna )
  • 50 ml čili sosa
  • 50 ml kečapa
  • 50 ml paradajz soka
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 60 gr maslaca + 65 gr maslaca
  • malo soli

Priprema

Razdvojiti batake od karabataka ako nisu razdvojeni. Pomešati sve začine i brašno. Posuti po piletini celu smesu začina i dobro izmešati, da ta mešavina prođe svuda.

Ostaviti dok se rerna zagreje.U pleh staviti papir za pečenje pa na njega naseckati 65 gr maslaca. Na maslac poslagati komade piletine i staviti da se peku. Dole staviti deo sa kožicom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Posle 45 minuta okrenuti i peći još 30 minuta ili dok ne bude dovoljno rumeno po vašem ukusu.

Za sos, pomešati sve sastojke, maslaca iseckati malo.

Staviti na vatru da provri i kuvati minuta. Probati da li vam ukus odgovara – ljutina, slanoća, odnos slatko kiselo. Pa ko vam nešto još treba dodati. Kada je piletina pečena izvaditi je u jednu dublju posudu i preliti ovim sosom.

Dobro sve izmešati.

Pazite, piletina je pečena i hoće po neki komadić da otpadne, zato polako.

Servirajte uz pomfrit.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading