Piletina u ČILI sosu: Žene u Srbiji su ODLEPILE za ovim receptom

K.Ć. Vesti 13.11.2022 15:15 0

Piletina sa začinima, pečena na maslacu u ljutom sosu koji je bio ljut, al preukusan

Piletina u ČILI sosu: Žene u Srbiji su ODLEPILE za ovim receptom

Shutterstock

Sastojci

  • piletina ( krilca, bataci, karabataci ili iskošteni delovi belog mesa) jedno kilogram ipo
  • začini ( 1 ravna kašika suvog začina, na kvrh kašičice soli, pola kašičice bibera, pola kašičice belog luka u prahu, kašika sušenog prešunovog lista, kašičica karija, pola kašičice kurkume, 1 kašičica crvene, mlevene paprike, 1 puna kašika kukuruznog brašna, ne palente, brašna )
  • 50 ml čili sosa
  • 50 ml kečapa
  • 50 ml paradajz soka
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 60 gr maslaca + 65 gr maslaca
  • malo soli

Priprema

Razdvojiti batake od karabataka ako nisu razdvojeni. Pomešati sve začine i brašno. Posuti po piletini celu smesu začina i dobro izmešati, da ta mešavina prođe svuda.

Ostaviti dok se rerna zagreje.U pleh staviti papir za pečenje pa na njega naseckati 65 gr maslaca. Na maslac poslagati komade piletine i staviti da se peku. Dole staviti deo sa kožicom.

Posle 45 minuta okrenuti i peći još 30 minuta ili dok ne bude dovoljno rumeno po vašem ukusu.

Za sos, pomešati sve sastojke, maslaca iseckati malo.

Staviti na vatru da provri i kuvati minuta. Probati da li vam ukus odgovara – ljutina, slanoća, odnos slatko kiselo. Pa ko vam nešto još treba dodati. Kada je piletina pečena izvaditi je u jednu dublju posudu i preliti ovim sosom.

Dobro sve izmešati.

Pazite, piletina je pečena i hoće po neki komadić da otpadne, zato polako.

Servirajte uz pomfrit.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading