Majstori ovog zanata, to jest iskusni kuvari, tvrde da je dovoljno da dodate samo prstohvat ovog praha koji ćete da rastvorite u malo vode - a rezultat će biti neverovatan!
Iako je priprema skoro svakog jela od mlevenog mesa jednostavna, mnogi se bude da im meso povremeno bude malo "žilavo". Zbog toga, su iskusni kuvari rešili da svi amaterima otkriju tajnu kako da dobijete najbolji ukus i vizuleni izgled, a za ovaj trik će vam samo trebati malo sode bikarbone.
Ukoliko je dodate mesu, ono će ostati meko, a istovremeno će prilikom kuvanja dobiti lepu boju i neće pustiti puno vode.
Majstori i velikani u kuhinji tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umešate u sirovu mleveno meso i ostavite da odstoji nekih 15 minuta pre kuvanja.
Trik je u prostoj hemijskoj reakciji, soda bikarbona podiže pH vrednost mesa i time sprečava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.
Zoran
17.12.2021 12:27I ja vidim stezu me. Hvala za savet.