Sastojci:
Jedna glavica kupusa,
tri šargarepe,
jedna veza mladog luka,
šest čenova belog luka,
jedan celer,
tri krompira, zelena paprika (slatka i ljuta),
dva paradajza (može i kuvani),
suvi začin,
aleva paprika,
jedna kašika brašna, ulje

Shutterstock
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Uputstvo: Kupus iseći na krupnije kocke i staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.
Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.
Prijatno!
Ivana
08.10.2022 15:47Najdobra kupus mandja,nazdravlje