Sastojci:
Jedna glavica kupusa,
tri šargarepe,
jedna veza mladog luka,
šest čenova belog luka,
jedan celer,
tri krompira, zelena paprika (slatka i ljuta),
dva paradajza (može i kuvani),
suvi začin,
aleva paprika,
jedna kašika brašna, ulje

Shutterstock
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Uputstvo: Kupus iseći na krupnije kocke i staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.
Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.
Prijatno!
Ivana
08.10.2022 15:47Najdobra kupus mandja,nazdravlje