Vrućina često smanjuje apetit, a kuvanje postane nepodnošljivo. U takvim danima važno je birati hranu koja ne opterećuje organizam, pomaže u hidrataciji i daje osećaj lakoće. Donosimo spisak najosvežavajućih namirnica za vrele dane.
Lubenica je pravi izbor
Lubenica je lagana, slatka i puna vode, pa osvežava u vrelijm danima. Sadrži i likopen, antioksidans koji podržava zdravlje kože na suncu. Poslužite je hladnu, naseckajte na kockice ili napravite ledeni smuti.
Paradajz rashlađuje
Paradajz je pun vode, vitamina C i likopena. Idealan je za hladne salate, sendviče ili jednostavno ga jedite s malo maslinovog ulja i soli. Pokušajte da ga ne držite u frižideru – na sobnoj temperaturi je ukusniji.
Krastavac hidrira
Sadrži preko 95% vode, pa je odličan za osveženje i hidrataciju. Možete ga jesti samostalno, u salatama ili kao dodatak jogurtu i limunovom soku. Idealna kombinacija je u caciki salati ili hladnoj salati s jogurtom i začinima koje volite.