Bacite OVE STVARI kada čistite kuću: U dom će vam doći SREĆA, a oslobodićete se svega što je NEGATIVNO

Vesti 08.10.2022 14:20 0

Kako da očistite kuću od negativnih predmeta - plan za odbacivanje stvari koje više ne služe i prenatrpavaju prostor.

žena

Shutterstock

Mnogima je teško da se oslobode starih stvari iz kuće, čak iako im više ne služe i samo zauzimaju prostor. Čišćenje prostora ne donosi samo red, čistoću i otvoren prostor, koji su neophodni za sreću i sklad u domu, već donose i otpuštanje negativne, ustajale energije.

Što više imate nepotrebnih stvari u domu, atmosfera u kući se energetski "zagađuje". Kada u domu dominiraju stvari koje vam nisu potrebne, staro ne dozvoljava da u život dođe nešto novo. Takve stvari, stare, slomljene i oštećene, zapravo se u feng šuiju povezuju kao energetski vampiri - mogu nositi naboj negativneenergije.

Donosimo vam plan i raspored kako da raščistite dom od negativnih stvari da bi se u dom uselili sreća i novac:

Korak 1: odvojite vreme

Da biste se radikalno oslobodili dom od nepotrebnih stvari, odvojite dovoljno vremena za to. Izdvojite dva, a po mogućnosti tri dana aktivnog "čišćenja". Dobra je ideja da se veliko čišćenje obavi odmah, umesto da odugovlačite. Svako odugovlačenje može samo dodatno uzrokovati nered.

Korak 2: Filtrirajte "toksične" stvari

Sakupite na posebnu gomilu stvari koje izazivaju negativne emocije. Oni mogu biti povezani sa lošim periodom u životu ili sa osobom sa kojom više ne komunicirate. Beskorisni predmeti mogu se odmah baciti i reciklirati. Sve što je slomljeno i oštećeno, samo će dodatno skupljati lošu energiju i prašinu u kući.

Korak 3: oprostite se od onoga što nije korisno

U drugi ugao odložite stvari koje niste koristili više od godinu dana. Malo je verovatno da će vam trebati u budućnosti. To su predmeti koje već određeno vreme uopšte niste koristili, ne računajući sezonske stvari. Takv epredmete možete pokloniti onima kojima su zaista potrebni.

Korak 4: kultivišite prazan prostor

Da li ste uspeli da se rešite nekoliko kutija nepotrebnih stvari, pa čak i da bacite nekoliko glomaznih predmeta? Odmorite se i nemojte žuriti da popunite upražnjeni prostor nečim drugim. Čak i ako ste tokom godina razvili takvu naviku. Možete postati i minimalista sa namerom koji namerno ostavlja prostor praznijim i otvorenim kako bi imao više mesta za uživanje, pokrete kroz kuću i otvorenost za sve novo.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading