Sastojci:
Četiri kg zelene mesnate paprike
1 l ulja
1,5 dl sirćeta
150 g senfa
200 g šećera
100 g soli
Priprema:
Patlidžan i paprku dobro operite, osušite, pa ispecite na roštilju ili u rerni. Ispečene paprike i patlidžane ostavite u poklopljenoj posudi da se ohlade, pa ih očistite.
Paprike oljuštite i očistite, pa stavite u cediljku da se dobro iscede. Patlidžan oljuštite.
Isceđene paprike i patlidžan sameljite na mašini za meso.
U veliku šerpu sipajte ulje, zagrejte, pa dodajte samlevenu masu. Pržite na umerenoj vatri uz stalno mešanje. Pri kraju prženja, posle otprilike sat vremena, dodajte šećer, sirće, senf i soli po ukusu.
Kada primetite da na dnu šerpe ostaje trag od varjače, malidžano je gotov.
Vruću masu sipajte u vruće sterilisane tegle, zatvorite metalnim poklopcima. Ostavite pokriveno ćebetom da se ohladi, pa odložite na tamno i hladno mesto.
BONUS VIDEO