Potrebno je:
Dva smuđa
jedna kašikica morske soli
jedan limun
jedna veza peršunovog lista
grančica ruzmarina
malo bibera
malo maslinovog ulja
Priprema:
Prvo očistiti ribu, makazama ukloniti peraje, uhvatiti ribu za rep i nožićem strugati prema glavi. Isprati hladnom vodom, ponoviti postupak dok se sva krljušt ne očisti. Oštrim nožem zaseći trbuh i izvaditi škrge i utrobu, isprati u vodi i ribu posušiti, staviti na papirnatu salvetu U tepsiju staviti papir za pečenje, staviti ribu, napunite ribu sa jednom kriškom limuna, presečenog na pola, jednim čenom belog luka, malo peršuna.
Prelite ribu sa malo maslinovog ulja, posolite, pobiberite, stavite malo ruzmarina i malo naseckanog peršunovog lista. Rernu upalite na 250C, sačekajte da se zagreje, stavite ribu peći oko 25 minuta. Napravite preliv od seckanog belog luka, peršunovog lista, limuna, soli, maslinovog ulja. Kod mene je danas bio prilog krompir i batat, koji sam skuvala i prelila sa mešavinom belog luka i peršunovog lista. Kad servirate ribu, prelite i nju sa prelivom i po želji poprskajte sa još malo sokom
Začine prilagodite sebi, manje ili više, kako volite, nećete pogrešiti.
BONUS VIDEO
