Sastojci
- 3 pudinga od vanile
- 200 gr mlevenih oraha
- 1 litar mleka
- šećer po ukusu
- 4 jajeta
- 1 dl ulja
- 1/2 kg kora za baklavu
Sirup za preliv
- 1/2 kg šećera
- 4 dl vode
Priprema
Skuvati puding s mlekom i zasladiti ga po ukusu. Ostaviti da se prohladi. Umutiti jaja sa 4 kašike šećera i dodati ulje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Pet kora ređati jednu preko druge i svaku premazati umućenim jajima. Na petu koru po dužoj ivici staviti 3-4 kašike pudinga, posuti mlevenim orasima i uviti u rolat.
Od svih kora može se napraviti 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekada bude i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke.
Rolate peći na 200 stepeni oko 15-20 min. šazeći da se ne prepeku. Trebalo bi samo da se zažute.
Pečenu baklavu ostaviti da se ohladi.
Napraviti šerbet od šećera i vode. Od tačke ključanja treba da vri jos 3-4 minuta. Preliti preko baklave i ostaviti da se ohladi.
BONUS VIDEO
