Sastojci
- 3 pudinga od vanile
- 200 gr mlevenih oraha
- 1 litar mleka
- šećer po ukusu
- 4 jajeta
- 1 dl ulja
- 1/2 kg kora za baklavu
Sirup za preliv
- 1/2 kg šećera
- 4 dl vode
Priprema
Skuvati puding s mlekom i zasladiti ga po ukusu. Ostaviti da se prohladi. Umutiti jaja sa 4 kašike šećera i dodati ulje.
Pet kora ređati jednu preko druge i svaku premazati umućenim jajima. Na petu koru po dužoj ivici staviti 3-4 kašike pudinga, posuti mlevenim orasima i uviti u rolat.
Od svih kora može se napraviti 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekada bude i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke.
Rolate peći na 200 stepeni oko 15-20 min. šazeći da se ne prepeku. Trebalo bi samo da se zažute.
Pečenu baklavu ostaviti da se ohladi.
Napraviti šerbet od šećera i vode. Od tačke ključanja treba da vri jos 3-4 minuta. Preliti preko baklave i ostaviti da se ohladi.
BONUS VIDEO