Leskovačka JANIJA je staro TRADICIONALNO jelo: Savršenog pikantnog UKUSA, otvoriće vam sva čula!

Milica Ognjenović Vesti 24.09.2022 19:30 0

Zaboravljeno jelo na kašiku

Leskovačka JANIJA je staro TRADICIONALNO jelo: Savršenog pikantnog UKUSA, otvoriće vam sva čula!

Shutterstock

Sastojci:

1/2 kg jagnjetine

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

100 g suvog svinjskog mesa
100-150 g suve slanine
jedna veza zeleni za supu
jedna veza peršuna
jedan kg zrelog paradajza
jedan kg krompira
šolja od kafe vinskog sirćeta
2 dcl belog vina
tri zelene paprike
750 g crnog luka
četiri glavice belog luka
tri kriške limuna
biber, so
jedna kašičica brašna
jedna kašičica tucane slatke paprike
kuhinja

Shutterstock

 

 

Priprema:

Jagnjeće meso isecite na komade, suvo svinjsko meso na tanke listove, a sa tanko isečenom slaninom prekrijte dno đuvečare (vatrostalni sud). Svo povrće iseckajte, pa stavite preko slanine, posolite, pospite krupnim i sitnim biberom, prelijte uljem, pa ređajte povrh toga seckano meso, pa povrće, pa opet meso i na kraju završite sa sečenim paradajzom. U manjoj šerpici razmutite brašno, vinsko sirće i tucanu slatku papriku, pa sa tim prelijte jelo u đuvečari. Potom, stavite u rernu i pecite na tihoj vatri.

BONUS VIDEO

Komentari (0)