Sastojci:
1/2 kg jagnjetine
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
100-150 g suve slanine
jedna veza zeleni za supu
jedna veza peršuna
jedan kg zrelog paradajza
jedan kg krompira
šolja od kafe vinskog sirćeta
2 dcl belog vina
tri zelene paprike
750 g crnog luka
četiri glavice belog luka
tri kriške limuna
biber, so
jedna kašičica brašna
jedna kašičica tucane slatke paprike

Shutterstock
Priprema:
Jagnjeće meso isecite na komade, suvo svinjsko meso na tanke listove, a sa tanko isečenom slaninom prekrijte dno đuvečare (vatrostalni sud). Svo povrće iseckajte, pa stavite preko slanine, posolite, pospite krupnim i sitnim biberom, prelijte uljem, pa ređajte povrh toga seckano meso, pa povrće, pa opet meso i na kraju završite sa sečenim paradajzom. U manjoj šerpici razmutite brašno, vinsko sirće i tucanu slatku papriku, pa sa tim prelijte jelo u đuvečari. Potom, stavite u rernu i pecite na tihoj vatri.
BONUS VIDEO