Ovo svaka domaćića treba da zna: Ako mislite da MIKROTALANSA služi samo da zagrejete hranu, VARATE SE - naučite par TRIKOVA i olakšajte sebi život

K.Ć. Vesti 22.09.2022 15:20 0

Koristite ove trikove za mikrotalasnu da napravite penu od mleka, istopite šećer, napravite francuski tost i još mnogo toga

Ovo svaka domaćića treba da zna: Ako mislite da MIKROTALANSA služi samo da zagrejete hranu, VARATE SE - naučite par TRIKOVA i olakšajte sebi život

Shutterstock

Mislite da je vaša mikrotalasna dobra samo za podgrevanje hrane? E pa grešite. Pogledajte šta sve možete da uradite uz njenu pomoć. 

Brzo oljuštite beli luk

Ubacite beli luk na 15 sekundi i koža će skliznuti poput magije. Voda u belom luku pari i razbija vezu između čenova i kore radi brzog uklanjanja.

Sok od voća sa lakoćom

Pre nego što iscedite sok od pomorandže ili limuna, zagrejte nerezano voće u mikrotalasnoj pećnici 10 sekundi. Mikrotalasna će opustiti vlakna unutar voća i olakšati ceđenje soka do poslednje kapi.

Uklonite grudvice smeđeg šećera

Kada vam je smeđi šećer tvrd kao kamen, probajte ovo. Navlažite papirni ubrus, stavite ga u posudu sa šećerom, a zatim stavite u mikrotalasnu na 25 sekundi. Vlaga će se preneti na šećer i omekšati ga.

Kristalizovani med

Ako je vaša staklena tegla meda kristalizovana u zadnjem delu vaše ostave, jednostavno uklonite poklopac i zagrejte je u mikrotalasnoj pećnici. Uključite je na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati u prvobitnu glatku teksturu. 

Brže ogulite povrće

Tvrde tikvice i korenasto povrće mogu se teško oguliti. Da biste olakšali posao, stavite povrće u mikrotalasnu pećnicu na 2 do 3 minuta na slabijoj temperaturi i kora bi trebalo da bude savitljivija za guljenje i rezanje - samo budite pažljivi kada vadite vruće povrće da ne biste opekli prste.

Pena od mleka

Preskočite kupovinu skupe mašine za kapućino. Umesto toga, sipajte mleko u teglu, ne više od pola punu (da ostane mesta za penu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mleko će se pretvoriti u penu. Skinite poklopac i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 30 sekundi da se pena podigne. Sipajte u svoju omiljenu kafu.

Francuski tost

Želiš li ručak za pet minuta? Utrljajte komadić putera na dno šolje; napuniti do vrha iseckanim hlebom. U posebnoj šolji pomešajte 1 jaje, 3 kašike mleka. Sipati smešu u šolju i peći u mikrotalasnoj na jedan minut. Izgleda kao otmeno jelo za pripremu u mikrotalasnoj pećnici, zar ne?

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading