Ovo svaka domaćića treba da zna: Ako mislite da MIKROTALANSA služi samo da zagrejete hranu, VARATE SE - naučite par TRIKOVA i olakšajte sebi život

Izvor: K.Ć. Vesti 22.09.2022 15:20 0

Koristite ove trikove za mikrotalasnu da napravite penu od mleka, istopite šećer, napravite francuski tost i još mnogo toga

Ovo svaka domaćića treba da zna: Ako mislite da MIKROTALANSA služi samo da zagrejete hranu, VARATE SE - naučite par TRIKOVA i olakšajte sebi život

Shutterstock

Mislite da je vaša mikrotalasna dobra samo za podgrevanje hrane? E pa grešite. Pogledajte šta sve možete da uradite uz njenu pomoć. 

Brzo oljuštite beli luk

Ubacite beli luk na 15 sekundi i koža će skliznuti poput magije. Voda u belom luku pari i razbija vezu između čenova i kore radi brzog uklanjanja.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Sok od voća sa lakoćom

Pre nego što iscedite sok od pomorandže ili limuna, zagrejte nerezano voće u mikrotalasnoj pećnici 10 sekundi. Mikrotalasna će opustiti vlakna unutar voća i olakšati ceđenje soka do poslednje kapi.

Uklonite grudvice smeđeg šećera

Kada vam je smeđi šećer tvrd kao kamen, probajte ovo. Navlažite papirni ubrus, stavite ga u posudu sa šećerom, a zatim stavite u mikrotalasnu na 25 sekundi. Vlaga će se preneti na šećer i omekšati ga.

Kristalizovani med

Ako je vaša staklena tegla meda kristalizovana u zadnjem delu vaše ostave, jednostavno uklonite poklopac i zagrejte je u mikrotalasnoj pećnici. Uključite je na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati u prvobitnu glatku teksturu. 

Brže ogulite povrće

Tvrde tikvice i korenasto povrće mogu se teško oguliti. Da biste olakšali posao, stavite povrće u mikrotalasnu pećnicu na 2 do 3 minuta na slabijoj temperaturi i kora bi trebalo da bude savitljivija za guljenje i rezanje - samo budite pažljivi kada vadite vruće povrće da ne biste opekli prste.

Pena od mleka

Preskočite kupovinu skupe mašine za kapućino. Umesto toga, sipajte mleko u teglu, ne više od pola punu (da ostane mesta za penu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mleko će se pretvoriti u penu. Skinite poklopac i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 30 sekundi da se pena podigne. Sipajte u svoju omiljenu kafu.

Francuski tost

Želiš li ručak za pet minuta? Utrljajte komadić putera na dno šolje; napuniti do vrha iseckanim hlebom. U posebnoj šolji pomešajte 1 jaje, 3 kašike mleka. Sipati smešu u šolju i peći u mikrotalasnoj na jedan minut. Izgleda kao otmeno jelo za pripremu u mikrotalasnoj pećnici, zar ne?

BONUS VIDEO

Komentari (0)