Sezona crvenih paprika je u punom jeku, tako da je idealno vreme da napravite cepkani ajvar, u čijem fenomenalnom ukusu ćete uživati tokom cele zime. Donosimo vam proveren recept od iskusnih domaćica!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ukoliko niste spremali do sada ajvar na ovakav način, obavezno probajte, jer čim osetite njegov ukus, skoro je izvesno da ćete popuno zaboraviti klasičan način pravljenja.
Potrebno sastojci:
- 10 kg crvenih paprika
- 250 ml ulja
- 3 kašike šećera
- 100 ml alkoholnog sirćeta
- soli po ukusu
- 2 glavice belog luka (po želji)
Način pripreme:
Paprike ispeći, potom oguliti koru sa njih i očistiti ih od semenki. Zatim ih ostaviti da se dobro ocede. Nakon toga ih ručno iscepkajte ili iseckajte na veće komade.
Tako iseckane paprike staviti u lonac sa širokim dnom na šporet. U njih dodati prethodno zagrejano ulje, sirće, sećer i so, pa sve dobro sjediniti. Po ukusu možete dodati i iseckan beli luk na listiće.
Ajvar je gotov kada mešanjem varjačom vidimo dno šerpe.
Sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Uvijte ih u nešto toplo (ćebad, jakne) i ostavite ih da se ohlade, najbolje 24h. Ajvar čuvati na suvom i hladnom mestu.
BONUS VIDEO

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 303€ – na samo dva sata leta od Vas!
ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

MONSTRUOZNE SCENE: Blokaderi foteljaši dinstali Vučićevu glavu, davili ljude, tukli one koji misle različito... (VIDEO)

Nemojte reći da je niste očekivali!

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

KAMERA SNIMILA ŠTA BLOKADERI RADE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U NIŠU: Ovako oni žale nastradale u Novom Sadu (VDEO)

Italijanska kompanija „Valli Zabban SpA“ iskustva sa aerodromskih pisti i Formule 1 primjenjuju u Srbiji

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

PUŠTATE TERORISTE I PUČISTE NA SLOBODU Predsednik Vučić oštro o ukidanju pritvora profesorki Mariji Vasić, Lazaru Diniću i Ladi Jovoviću
